1. HABERLER

  2. HABER

  3. YSK, Atila Sertel'in Adaylığını İptal Etti
YSK, Atila Sertel'in Adaylığını İptal Etti

YSK, Atila Sertel'in Adaylığını İptal Etti

YSK, CHP İzmir milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığını Basın İlan Kurumu yönetiminde olduğu gerekçesiyle iptal etti.

18 Nisan 2015 Cumartesi 14:58A+A-

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığını Basın İlan Kurumu (BİK) yönetiminde olduğu gerekçesi ile iptal etti. Sertel, CHP’nin milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı önseçimde İzmir 2. Bölge'de üçüncü olmuştu. 2011 genel seçimlerinde, CHP'nin 7 milletvekili çıkardığı 2.bölgeden 6.sıradan aday olan Sertel Al Jazeera'ya yaptığı açıklamada kendisini YSK'ya şikayet ettiğini öne sürdüğü üç kişinin ismini verdi.

Sertel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, iptalin CHP'den aday olan kişiler tarafından yapılan başvuru ile gerçekleştiğini savundu ve "Arkadaşlar, YSK, CHP'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti" ifadesini kullandı.

'3 CHP'li başvuru yaptı'

Al Jazeera'nin görüştüğü Atila Sertel, adaylığının iptaline sebep olan başvuruyu üç CHP'linin yaptığını öne sürdü. Sertel, CHP İzmir il yönetiminde bulunan Şirin Akgün'ün yeğeni Ozan Çelik ile parti üyesi olduğunu söylediği Levent Ünal ve Ülker Vural'ın şikayeti yapan isimler olduğunu söyledi. Sertel, YSK'ya yapılan şikayetin amacının daha alt sıradan seçime girecek bir milletvekilini daha üst sıralara çıkarmak olduğunu da ifade etti. Bunun kimi yukarı çıkarmak için yapıldığı sorusuna ise yanıt vermedi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT