1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Vicdan Bile Duymaz, Sesi Çıkmazsa Bir (Âah)ı..’
‘Vicdan Bile Duymaz, Sesi Çıkmazsa  Bir (Âah)ı..’

‘Vicdan Bile Duymaz, Sesi Çıkmazsa Bir (Âah)ı..’

Şimon Perez, ‘Bizim ordularımız, kahramanlarımız, tarihi devirlerini dolduran zaferlerimiz ve de dev mimarî eserlerimiz yoktu.. Elimizde sadece Tevrat vardı. O halde, Tevrat okumaya devam..’

28 Nisan 2015 Salı 07:56A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor: 

Yahudiler Nebukadnezar (ya da arabçadaki telaffuz şekliyle, Buhtûnnasr) tarafından Kudüs ve Babilonya’dan ve bütünüyle bugün Ortadoğu denilen topraklardan sürüldükten sonra,  iki bin yıl boyunca, ‘Burası bizim, bize aid bir toprak parçası..’ diyebilecek ve üzerinde hâkimiyet kurabilecekleri bir toprak parçası bulamadılar, yerküre üzedinde..

O kadar uzuuuun bir süre, iki bin yıl kadar bu durumda kalan bir kavmin adına bir ‘Yahudi Devleti / Juden Staat’  kurma mücadelesini atılan silahlı sionist çete mensubları, Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı’nın tarih sahnesinden silinmesi ve meydana gelen otorite boşluğundan ve de İkinci Dünya Savaşı sonrasında da, Hitler Almanyası’nın liderliğindeki antisemit /yahudi karşıtı cebhenin yenilgisi ve kendilerine en yakın buldukları Amerika, Rusya ve İngiltere gibi ülkelerin zafer kazanmasından istifade ederek Filistin topraklarını işgal ve gasb ederek, devletsiz, savunmasız, sivil kitlelerin, müslüman halkın binlerce yıldır topraklarda, bir sionist İsrail rejimini kurdular.. Terör yöntemiyle, korkutarak, sindirerek, üstün silah güçlerine karşı konulamıyacağı kanaati oluşturmaya ağırlık vererek..

Bunlar gerçekleşirken, silahlı sionist çetelerin işledikleri cinayetler korkunçtu..

Onlara bu yaptıkları hatırlatıldığında..

Sionist liderler, ‘Biz binlerce yıl eziliyorduk.. Kusura bakmayın..’ diyorlardı..

‘İyi de sizi ezen başkası, sizin ezdikleriniz de tamamen başkası.. Tersine, size, Allah’ın emaneti olarak bakıp merhametle yardım eli uzatmış müslümanlar..’ denildiğinde de..

‘Evet, öyle de, devlet kurmak öyle lafla olmuyor. Elimize geçen fırsatı değerlendirmeliydik.. Biz ki, binlerce yıl holocaust’lardan, pogromlardan geçtik.. Kimin haberi oldu? Şimdi Afrika’da ağaç dallarından inip devlet kurduklarını iddia edenlerin temsilcilerinin BM.’lerde kullanacakları oylarla mı, kaderimizi belirleyeceğiz?’

Biz inancımızı korumanın ve ona bağlı kalmanın bize bir gün mükâfat olarak döneceğine olan inançla.. Asırlarca direndik, Tanrı’nın seçkin ve üstün nitelikli kulları olduğumuza dair inancımız daha bir güçlendi..’ dediler- demektedirler..

Yazının Devamı >>>