1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Direnişçilerden Yıpratıcı Eylemler
Suriyeli Direnişçilerden Yıpratıcı Eylemler

Suriyeli Direnişçilerden Yıpratıcı Eylemler

Suriyeli muhalifler Humus hapishanesini ele geçirdiklerini öne sürdü. Şam'da da bazı karakollar ele geçirildi.

21 Temmuz 2012 Cumartesi 14:13A+A-

HAKSÖZ-HABER

CİHAN haber ajansının geçtiği habere göre, Suriyeli direnişçiler Humus şehrindeki hapishaneyi bastılar ve 6 bin mahpusu serbest bıraktılar.

Öte yandan Hür Suriye Ordusunun Şam'daki bazı karakolları da ele geçirdiği belirtiliyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da milli güvenlik binasına gerçekleştirilen ve üst düzey yetkililerin öldürüldüğü eylem sonrasında muhalifler Baas kuvvetlerini sarsıyor.

Muhalifler ülkenin yüzde 60'ını kontrol altına aldıklarını belirtiyor. Şam'da Hür Suriye Ordusu ile Baas Rejimi Ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde Şam'ın Yermuk bölgesinde ele geçirilen bir polis karakolu görülüyor. Polis karakolundan dumanların yükselmesi ve tahrip olan polis araçları yaşanan çatışmaların şiddetini gözler önüne seriyor.

Görüntülerde polis kıyafeti giymiş ve polis aracına binerek direksiyonu sallayan bir çocuğun, kameraya el sallayarak "Bundan sonra polis benim." demesi dikkat çekiyor. Dumanların yükseldiği bina girişinde kum torbaları ve çevresinde beton barikatlar alınan güvenlik önlemlerini gösteriyor. 

HABERE YORUM KAT