1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Son Durum (Video)
Suriye'de Son Durum (Video)

Suriye'de Son Durum (Video)

Suriye'de direnişçiler ile Şii militan destekli Esed ordusu arasında yaşanan çatışmalar 5. yılında da Suriye'nin farklı bölgelerinde yoğun şekilde sürüyor.

26 Temmuz 2015 Pazar 23:36A+A-

Suriye'nin özellikle İdlib, Şam, Halep ve Dera bölgesinde başta olmak üzere birçok şehrinde Esed ordu güçleri ve rejim destekçi paralı Şii militanlar ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriyeli direnişçilerin özellikle stratejik noktalara ağır silahlarla saldırılar düzenlediği ve bölgelerde yaşanan sıcak çatışmalarda rejim ve Şii militanların büyük kayıplar verdiği bildiriliyor.

Suriye'de şiddetli çatışmalar yaşanırken öte yandan Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının Suriye'nin farklı bölgelerinde sivil yerleşkelere düzenlediği hava saldırılarında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hama kentinde direnişçilerce düzenlenen pusuda bazı rejim askerleri öldürüldü.

Haseke'de PKK'nin Suriyeli kolu YPG ile Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalar sonrası Şeyh Maksut bölgesinde Nusra Cephesi birlikleri olası saldırılara karşı nöbet tuttuğu açıklandı.

Direnişçilerin Lübnan sınırına yakın son kalesi Zebadani, rejim ve Hizbullah güçleri tarafından varil ve ağır top atışıyla bombalanıyor. Buna rağmen ağır silahların kullanıldığı Zebadani'de Hizbullah ve rejim güçleri direnişçiler karşısında ağır zayiat verdi.

İran destekli Şii Hizbullah örgütü lideri Nasrallah'ın Esed ordusu birlikleriyle alamadığı Zabedani'ye İran'ın Beyrut üzerinden çok sayıda IRGC (İran Devrim Muhafızları) askeri gönderdigi belirtiliyor.

Öte yandan Zabedani'de gün boyu devam eden çatışmalarda 30 Hizbullah militanı öldurüldü.

Direnişçiler ayrıca Esed'in memleketi Kardaha'yi 6 lav roketi ile vurdu.

IŞİD Halep vilayetine bağlı Kobani'nin güneyindeki Sirrin (Sarrin) batısındaki Suheda köyünde PKK'ye 2 bombalı araç saldırısı düzenledi.

Ahraru’ş-Şam İslâmî Hareketi Hama vilayetine bağlı Akrab'da 25 rejim askerini öldürdüğünü duyurdu.

Dera Güney Fırtınası operasyonunda Esed rejimine bağlı cephane depoları düzenlenen saldırı sonucu imha edildi.

Suriye'nin Kuneytra kentine bağlı Cubbetu’l-Hasb'a sızmaya çalışan 7 rejim askeri öldürülürken 15 tanesinin de yaralandığı açıklandı.

Rayat-i Vahde ittifakı Şam kıralında bir rejim sniper kulesini tanksavarla imha etti.

Nusra Cephesi İdlib Ebu Zuhur havaalanında 5 rejim askerinin saf değiştirdiğini açıkladı.

suriye-002.jpg

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT