1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SOMALİ

  4. Somali'de 'FETÖ'ye Ait Okullar Yeniden Yapılandırılıyor
Somali'de 'FETÖ'ye Ait Okullar Yeniden Yapılandırılıyor

Somali'de 'FETÖ'ye Ait Okullar Yeniden Yapılandırılıyor

Mogadişu'daki FETÖ'ye ait okulların yeniden yapılandırılarak 3 Eylül'de açılması planlanıyor.

21 Ağustos 2016 Pazar 12:09A+A-

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali hükümetinin faaliyetlerini durdurma kararı aldığı FETÖ bağlantılı okulları eylül ayı başında açmayı planladıklarını söyledi.

Bekar, FETÖ'ye bağlı okulları, yeniden yapılandırma çalışması tamamlandıktan sonra 3 Eylül'de hizmete açmayı umut ettiklerini belirtti.

Somali Eğitim Bakanlığı ile imzalanacak anlaşma gereğince bu okulların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idare edileceğini ifade eden Bekar, "Bu okullarda bundan böyle kaliteli eğitim hizmeti verilecek." dedi.

Bekar, örgüte ait Deva Hastanesinin isminin Benadir olarak değiştirileceğini ve hastanenin, Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi yönetimi altında 2 hafta içerisinde faaliyetlerine yeniden başlayacağını kaydetti.

Büyükelçi Bekar ayrıca, Türk hükümetinin, siyasi sorunlarının üstesinden gelmesi ve istikrarını kazanması için Somali'ye her türlü desteği vereceğini belirtti.

Mogadişu'da 2011'den bu yana faaliyette bulunan FETÖ'ye ait 3 okulda 850 öğrenci eğitim görüyordu. Somali hükümeti 16 Temmuz'da, Nile Academy'nin faaliyetlerinin durdurulmasına ve kurum çalışanlarına ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanınmasına karar vermişti. Okullarda oluşan öğretmen açığının Türk ve yerli öğretmenlerle doldurulması bekleniyor.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT