1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Gazze'nin Yüzde 15'ini 'Tampon Bölge' Haline Getirdi
Siyonistler Gazze'nin Yüzde 15'ini 'Tampon Bölge' Haline Getirdi

Siyonistler Gazze'nin Yüzde 15'ini 'Tampon Bölge' Haline Getirdi

İşgalci İsrail son 19 yılda Gazze Şeridi'nin yüzde 15'ini, tarım arazilerinin ise yüzde 35'ini "tampon bölge" haline getirdi.

22 Ocak 2019 Salı 16:54A+A-

Mizan İnsan Hakları Merkezinden yapılan açıklamaya göre, İsrail 2000 yılından itibaren Gazze'nin kuzey ve doğu sınırında tampon bölge oluşturmak için tüm doğu ve kuzey sınırı boyunca 500 metre genişliğinde alanı iş makineleriyle düzleyerek tampon bölge haline getirdi.

Bu alanın Gazze Şeridi'ndeki tarım arazilerinin yüzde 35'ine denk geldiği aktarılan açıklamada, İsrail'in söz konusu bölge içinde kalan tarım arazilerinin yanı sıra yerleşim yerleri ve sanayi tesislerini de yıktığı belirtildi.

Söz konusu alanın Gazze Şeridi'nin toplam yüz ölçümünün yüzde 15'ine denk geldiğine dikkat çekilen açıklamada, uluslararası topluma ve 1949 Cenevre Sözleşmesini imzalayan taraflara, sorumluluklarını yerine getirmeleri ve İsrail'in ihlallerini durdurmaları çağrısı yapıldı.

İsrail yönetimi, Gazze'nin kuzey ve doğu sınırından 300 metre içeriyi tampon bölge olarak kabul ediyor ve bu alana giren Filistinlere ateş açıyor veya gözaltına alıyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT