1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcı Ağır Yaralı, 2 Saldırgan Öldürüldü
Savcı Ağır Yaralı, 2 Saldırgan Öldürüldü

Savcı Ağır Yaralı, 2 Saldırgan Öldürüldü

Savcı Mehmet Selim Kiraz çıkan çatışmanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kiraz'ı rehin alan 3 saldırgandan ikisi öldü.

31 Mart 2015 Salı 21:20A+A-

Çağlayan Adliyesinde rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz çıkan çatışmanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kiraz'ı rehin alan 3 saldırgandan ikisi öldü.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın odasında rehin alındığı odaya, odadan gelen silah seslerinin ardından operasyon düzenlendi. İki patlama sesinin ardından onlarca silah sesi duyuldu. Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı ve Gayrettepe Florance Nightingale hastanesinde ameliyata alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok adliye önünde yaptığı basın toplantısında saldırıyı gerçekleştiren üç kişiden ikisi öldürüldüğünü duyurdu. Üçüncü saldırgan sağ olarak ele geçirildi.

Selami Altınok, şu bilgileri verdi: 

"8 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız, başsavcıvekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adliye ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 8 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır.

Bütün iletişim kanallarının kullanılmasına rağmen odadan silah seslerinin gelmesi sonucunda yapılmış operasyon sonucunda, Savcımız Mehmet Selim Bey ağır yaralı olarak Florance Nightingale Hastanesi'ndedir. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü ele geçirilmiştir."

HABERE YORUM KAT