1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'da Çatışma Şiddetlendi!
Şamda Çatışma Şiddetlendi!

Şam'da Çatışma Şiddetlendi!

Alınan bilgiye göre Şam'da muhalifler ile Esed birlikleri arasında çatışmalar şiddetlendi.

30 Kasım 2012 Cuma 15:35A+A-

Muhalif kaynaklardan edinilen bilgiye göre Şam Havaalanına giden 'Güney Bindirme yolu' ve Akreba yolunda, rejime bağlı ordu birlikleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalardan dolayı uçak seferleri iptal edilirken, havaalanı ve şehir arasında iletişimin koptuğu, ordunun havaalanı yolundaki Akreba semtini savaş uçaklarıyla bombaladığı belirtiliyor.

Dün akşam saatlerinden itibaren, internet ve GSM şirketlerinin sağladığı iletişimin kesik olduğu Suriye'de, uzun süreli elektrik kesintilerinin yaşandığı, ciddi derecede gıda ve yakıt sıkıntısı olduğu ifade ediliyor.

BM: HUMUS'TA 250 BİN KİŞİ EVİNDEN OLDU

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Suriye'nin Humus kentinde bugüne kadar 250 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

BMMYK sözcüsü Melissa Fleming, basına yaptığı açıklamada, Humus ve civarında evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık 250 bin kişinin, soğuk barakalarda yaşamak zorunda kaldığını belirtti.

Fleming, kentteki hastanelerin yarıdan fazlasının kullanılmaz durumda olduğuna işaret ederek, kentte ayakkabı, battaniye, ilaç gibi temel gereksinimlerin de karşılanamadığını söyledi.

BM sözcüsü, resmi rakamlara göre, Ürdün'de 137 bin, Lübnan'da 133 bin, Türkiye'de 123 bin, Irak'ta 60 bin ve Kuzey Afrika ülkelerinde 9 bin 700 olmak üzere yaklaşık 465 bin Suriyelinin sığınmacı konumunda olduğunu dile getirdi.

Suriyeli sığınmacıların geçiş yollarının güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunan Flemming, Suriyelilerin Ürdün'e gitmeye çalışırken saldırılara hedef olduğunu ifade etti.

Suriye'de 20 aydır süren çatışmalarda, 40 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

LAZKİYE'DEN PATLAMA SESLERİ GELİYOR

Lazkiye'nin Bayırbucak bölgesindeki patlama sesleri, Hatay'ın Yayladağı ilçesinden duyuluyor.

Suriye'nin Lazkiye kenti Bayırbucak Türkmen bölgesinde yer alan Göğdağ, Murtlu ve Kepir köylerine Esed güçleri tarafından uzaktan ağır silahlarla saldırıldığı öğrenildi.

Patlama ve bomba sesleri Yayladağı ilçesinin sınır köylerinden ve ilçe merkezinden de duyuldu.

ÖLÜ SAYISI 107'YE YÜKSELDİ

Suriye ordusunun düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 107'ye yükseldiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordunun hava ve tank destekli olarak başkent Şam'ın Hacer Esved, Tedamun, Mazamiye, Yelda ve Doğu Guta bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 39 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını belirtti. Örgüt, İdlib'te 25, Humus'ta 18, Halep'te 12, Dera'da 8, Hama'da 3, Deyru'z Zor ve Haseke'de birer olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda ölenlerin sayısının 107′ye yükseldiğini duyurdu.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise Dera'nın Tafas beldesinde yaşanan çatışmalarda muhalif birliklerin iki tankı imha ettiğini ve çok sayıda askeri mühimmatı ele geçirdiğini bildirdi.

SRGC, İdlib'in Cisr eş-Şuğur bölgesinde de iki ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), Özgür Suriye Ordusu'nun son iki günde rejim güçlerine ait 4 savaş uçağı ve bir helikopteri düşürdüğünü iddia etti. (bugün)

HABERE YORUM KAT