1. HABERLER

  2. HABER

  3. Saldırıya Uğrayan İDF’ye Destek Ziyareti
Saldırıya Uğrayan İDF’ye Destek Ziyareti

Saldırıya Uğrayan İDF’ye Destek Ziyareti

Almanya’daki İDF (İslami Düşünce Fabrikası )’ye yapılan saldırıyı MDP (Müslümanlar Dayanışma Platformu ) kınadı ve İDF’yi ziyaret etti.

30 Ekim 2012 Salı 01:21A+A-

Almanya’nın NRW (Kuzeyren Westfalya) eyaletindeki Krefeld şehrinde İDF (İslamische denkfabrik, İslami Düşünce Fabrikası ) adı altında faaliyet gösteren derneğe 22 Ekim Pazartesi tarihinde kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından, dernek binasının caddeye bakan cam’ı büyük bir taşla kırılmak suretiyle bir saldırı yapılmıştı. Kırdıkları camdan içeriye, içinde çöp olan bir bidonu da atan saldırganlar olay yerinden uzaklaşmışlardı.

İDF yetkililerinin Polise haber vermeleri ve konuyla ilgili basın açıklaması yapmalarından sonra 24 Ekim 2012 Çarşamba günü T.C. Düsseldorf Başkonsolosu, Krefeld Polizeipräsident Rainer Furth ile birlikte İDF’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkonsolos, konunun biran önce aydınlatılmasının kendilerini ve İDF yetkililerini memnun edeceğini söyledi.

Diğer taraftan İDF’ i, Alman Yeşiller Partisinin yetkilileri de ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

MDP ( Müslümanlar Dayanışma Platformu ) de İDF’deki kardeşlerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. MDP bu saldırıyı kınarken suçluların bir an önce bulunmasını ve bu saldırının hangi amaçla yapıldığının ortaya çıkarılmasını Alman yetkililerden beklediklerini bildirdiler ve umarız ki Irkçı bir saldırı değildir temennisinde bulundular. Ayrıca bu tür saldırıların artmaması için yetkililerin önlem alması gerektiğini ve bu tür saldırıya uğrayan kişilere ya da kurumlara, diğer kişilerin ve kurumların destek vermesinin çok önemli olduğunu söylediler. MDP olarak, saldırıya uğrayan İDF’nin yanındayız bildirgesinden sonra, bu tür saldırıların tekrarlanmaması umutları ve temennileriyle ziyaret sona erdi.

Lokman İhtiyar / Haksöz Haber

idf1.jpg

idf2.jpg

idf3.jpg

HABERE YORUM KAT