1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD Koordinat Verdi, ABD Sivilleri Bombaladı
PYD Koordinat Verdi, ABD Sivilleri Bombaladı

PYD Koordinat Verdi, ABD Sivilleri Bombaladı

BBC tanıkları konuşturdu Suriye’de PYD-ABD ittifakında sivillerin nasıl katledildiği gözler önüne serildi.

04 Şubat 2016 Perşembe 23:04A+A-

Suriye'nin Al-Khan köyünde yaşayan Ebu Halil ve ailesi o korkunç geceyi anlattı. 7 Aralık gecesi evlerinin yakınına bomba düştüğünü ve bunu ABD'nin PYD destekli bombardımanından kaynaklandığını anlattı. BBC muhabirine konuşan Suriye'nin Al-Khan köyünde yaşayan Ebu Halil "PKK'nın Suriye kolu PYD'nin verdiği yanlış kordinatla ABD uçaklarının sivillerin bulunduğu köyü bombaladığını belirtti."

Onlarca Sivil ve Çocuk Öldü

ABD'nin IŞİD üyelerini vurmak için aldığı yanlış kordinatlar Suriye'nin Al-Khan köyünde 47 sivil ve çocuğun hayatını kaybetmesine neden oldu.

Köyde Sadece 10 IŞİD Üyesi Var

Suriye'nin Al-Khan köyünde sadece 10 IŞİD üyesinin olduğunu ve Amerikan'ın IŞİD üyelerini hedef almak yerine PYD'den aldığı yanlış istihbarat sonucu Suriye'nin Al-Khan köyünde sivillerin hedef alması yine PYD-Amerika işbirliğini gündeme getirdi.

PYD Olayları Örtbas Etmeye Çalıştı

Yaşanan bombalama olayı sonucu köyde deliklerin oluşması üzerine terör örgütü PYD'nin bu delikleri kapatması ve olayı uluslararası platforma yansımaması için kimseyi o bölgeye yaklaştırmadı. O bölgede fotoğraf çekmeyi bile yasakladı. Ayrıca PYD sosyal medya hesaplarında ölenlerin siviller değil IŞİD üyesi olduğunu bildirdi.

BBC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT