1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'ın Darbe Bakanı: İhvan'ın Kaynakları Kurutulmalı
Mısır'ın Darbe Bakanı: İhvan'ın Kaynakları Kurutulmalı

Mısır'ın Darbe Bakanı: İhvan'ın Kaynakları Kurutulmalı

Mısır'ın Darbe Bakanı Samih Şükri, IŞİD'in mali kaynaklarının kesmeye yönelik önlem alındığı gibi, Müslüman Kardeşler'in Libya'daki kaynaklarının da kurutulması için adım atılması gerektiğini söyledi.

29 Eylül 2014 Pazartesi 16:43A+A-

Darbeci Samih Şükri, Al Hayat Gazetesi'ne verdiği özel röportajda Mısır’ın Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na yönelik, IŞİD’e uygulanan mali yaptırımlara benzer bir planının olup olmadığı sorusuna cevap verdi. Şükri, Müslüman Kardeşler'in Libya’daki kaynaklarının kurutulması gerektiğini söyleyerek bu konuda BM’nin devreye girmesinin bir çözüm olabileceğini ifade etti.

BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Şükri, Libya’daki devlet kurumlarının önemine vurgu yaparak bu kurumların söz konusu siyasi akıma karşı koyması gerektiğini söyledi. 

Şükri, Mısır’ın Libya’daki durumla ilgili Cezayir gibi komşu ülkelerle irtibat halinde olduğunu belirtti.

'Mısır koalisyona siyasi destek veriyor'

Mısır’ın ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonda ortak olduğunu söyleyen Şükri, Mısır’ın koalisyondaki rolünün sadece IŞİD’i değil Irak, Suriye, Lübnan ve Nijerya gibi ülkelerdeki tüm ‘örgütleri’ bitirmek için siyasi destek sağlaması olduğunu belirtti.

Şükri, IŞİD’in Suriye’de bitirilmesi gerektiğini ancak bunun ülkedeki siyasi süreçle ilintili olmadığını söyledi. 

 Al jazeera ve Al Hayat Gazetesi 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum