1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Mare'ye Kadar İlerleyeceğiz”
“Mare'ye Kadar İlerleyeceğiz”

“Mare'ye Kadar İlerleyeceğiz”

Sultan Murat Tugayı’nın lideri Albay Ahmed Osman, Cerablus’tan sonra batıda Mare’ye kadar ilerleyeceklerini belirterek, “70 kilometrelik alan önceliğimiz. IŞİD’in elinde tuttuğu, Türkiye ile sınırı olan tüm yerleri temizlemek istiyoruz.” dedi.

27 Ağustos 2016 Cumartesi 06:42A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) çatısı altında savaşan direnişçi örgüt Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmet Osman, Türkiye destekli operasyonda bir sonraki hedeflerinin batıya doğru ilerlemek olduğunu söyledi.

“Gerekirse PYD ile Savaşırız”

Bu ilerlemenin haftalar, hattâ aylar sürebileceğini de ifade eden Osman, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD ile savaşma niyetinde olmadıklarını ama gerekirse bunu da yapacaklarını söyledi.

Mare'ye doğru 70 kilometrelik bir alanın öncelikleri olduğunu belirtten Osman, “Güneye ilerlemeden önce bu bölgeyi temizlemek istiyoruz. Bunu başaramazsak IŞİD'in karşı saldırılarının riski altında kalırız. Önceliğimiz Cerablus'tan er-Rai yönünde Mare'ye ulaşmak.” diye konuştu.

“Menbiç'e İlerleyeceğiz”

Cerablus ile Mare arasında IŞİD'in elinden geri alınması gereken onlarca köyün olduğunu belirten Osman, bu köylerin geri alınmasının aylar veya haftalar sürebileceğini vurguladı.

Osman, daha sonra ise PYD’nin silahlı kanadı YPG'nin de içinde olduğu “Demokratik Suriye Güçleri”nin ele geçirdiği Menbiç kentine doğru ilerleyeceklerini belirtti.

“Ülkemize Geri Dönmek İstiyoruz”

Cerablus Halk Meclisi Başkanı Avukat Mahmud Ali ise IŞİD militanlarının Cerablus bölgesinden kovulması amacıyla başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli operasyonun ülkesinin özgürleşmesini bekleyen bölge halkının motivasyonunu arttırdığını söyledi.

IŞİD militanlarının ilçeden ayrılırken birçok yerleşim birimine zarar verdiğini ve ihtiyaç kaynaklarını kullanılamaz hâle getirdiğini vurgulayan Ali, Türkiye'nin de yardımıyla kısa sürede yaralarını sarıp ülkelerine dönmek istediklerini dile getirdi.

Metin Temel de Cerablus'ta

Bordo Berelilerin Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın ardından tüm operasyonları yöneten 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel de Cerablus'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Birlikleri ve alınan önlemleri yerinde denetleyen Metin, askerlere de moral verdi.

Evler Kontrol Ediliyor

Cerablus'ta halk, IŞİD tuzaklarından korktuğu için evlerine dönmekte zorlanıyor.

Türkiye’nin askerî uzmanlarının da yardımıyla ÖSO güçleri, evleri tek tek kontrol ederek bombalı tuzakları temizliyor.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı yapılan çalışmaları denetliyor.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT