1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Abbas Dönüş Hakkından Vazgeçti"
Abbas Dönüş Hakkından Vazgeçti

"Abbas Dönüş Hakkından Vazgeçti"

Mahmud Abbas'n açıklamalarını değerlendiren Mursi'nin Danışmanı: "Mahmud Abbas dönüş hakkından vazgeçti!"

07 Kasım 2012 Çarşamba 01:24A+A-

Mısır Cumhurbaşkanı'nın Arap işleri danışmanı Muhammed Seyfuddevle, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal televizyonunda mültecilerin dönüş hakkıyla ilgili yaptığı açıklamaların tüm Filistinlileri şoke ettiğini söyledi.

Seyfuddevle, dönüş hakkının Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiğini ve "İsrail"i tanımak için öne sürülen dört şarttan birinin de dönüş hakkının kabulü olduğunu ifade etti.

Quds Press Ajansı'na konuşan Seyfuddevle, 1940 numaralı Birleşmiş Milletler kararının "İsrail"in varlığını Filistinli mültecilerin dönüşüne izin vermesi şartıyla kabul ettiğine işaret ederek, tüm farklılıklarına ve bölünmüşlüklerine rağmen Filistinli grupların hepsinin bu konuda görüş birliğine sahip olduğuna dikkat çekti.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanı, Mahmud Abbas'ın mültecilerin dönüş hakkından taviz verdiği açıklamalarının gerçek tavrı değil sadece bir dil sürçmesi olmasını ümit ettiğini söyledi.

Mahmud Abbas, Siyonist işgal televizyonu 2. kanalına verdiği röportajda, doğum yeri Safed'e dönmekten kişisel olarak vazgeçtiğini söylemiş ve tarihi Filistin topraklarından ebedi olarak taviz vermişti. Abbas'ın açıklamaları Siyonistleri memnun ederken Filistinliler tarafından öfkeyle karşılandı.

FEM

HABERE YORUM KAT

1 Yorum