1. HABERLER

  2. HABER

  3. Leman Sam Hakkında "Zorla Getirilme" Kararı
Leman Sam Hakkında "Zorla Getirilme" Kararı

Leman Sam Hakkında "Zorla Getirilme" Kararı

Leman Sam'ın, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılamak” suçundan yargılandığı davada, bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine hükmedildi.

01 Aralık 2015 Salı 14:01A+A-

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, şikâyetçi Buğra Ayan ile katılma talebinde bulunan Barbaros Kocaman hazır bulundu. Duruşmaya sanık Leman Sam ise gelmedi.

“Dinî Vecibemi Yerine Getirmem Terör Gibi Gösterilmiştir”

Duruşmada söz alan şikâyetçi Buğra Ayan, sanık Sam’ın attığı tweet ile dinî vecibelerine hakaret ettiğini ifade ederek, “Sanık devletin terör örgütü saydığı örgütün eylemleri ile kurban kesmenin aynı olduğunu belirtmiştir. Ben dinî vecibelerimi yerine getiriyorum. Terörist değilim. Dinî vecibemi yerine getirmem terör gibi gösterilmiştir. Şikâyetçiyim.” dedi.

Leman Sam'ın avukatı ise katılma taleplerinin reddine karar verilmesini isteyerek, müvekkili Sam’ın planlı bir şehir dışı programında olduğunu bir dahaki duruşmaya katılacağını kaydetti.

Mahkeme, şikâyetçilerin katılma talebini reddetti. Duruşmaya mazeretsiz olarak katılmayan Sam'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, geçen yıl Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanlar için attığı bir tweet nedeniyle Leman Sam'ın “Halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

leman_sam_kurban_bayrami.jpg

AA

HABERE YORUM KAT