1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kanlı Eylemi PKK’ya Yakıştıramamak
Kanlı Eylemi PKK’ya Yakıştıramamak

Kanlı Eylemi PKK’ya Yakıştıramamak

Beşiktaş’taki katliam üzerine verilen tepkiler Türkiye solunun sadece mantık fukaralığına değil, vicdan yoksunluğuna da işaret ediyor.

11 Aralık 2016 Pazar 20:39A+A-

HASÖZ-HABER

Hemen her saldırı, her hunharca eylem sonrasında aynı manzaralarla karşılaşıyoruz. Sol kesim insanların can verdiği saldırıları kınar gibi yapıyor ama ne söylediği tam anlaşılmıyor;  hemen her defasında insanlık, adalet vs. bir şeyler geveliyor, ama illa da getirip faturayı iktidara kesip, lanetlenmesi, tavır alınması gereken katilleri es geçiyor. Bunun istisnası yok mu, var! Eğer saldırı örneğin IŞİD gibi baştan karşı olunan bir örgüt tarafından gerçekleştirilmişse, bu kesinse ancak o zaman açık, net kınama ifadeleri görülebiliyor.

İşte 2 örnek:

Cumhuriyet gazetesi twitter sayfasında art arta gelen şu iki haber saldırı ile ilgili dolaylı biçimde mesaj içeriyor. Saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine işaret ediliyor. Bu bilinçli bir tavır mı, olabilir; olmaya da bilir. Kimbilir belki de sadece insiyaki olarak içlerindeki duygularını bu şekilde açığa vuruyorlardır. Ama ardı ardına gelmesi pek tesadüf eseri görülemeyecek sadece şu aşağıdaki haberlerin sıralaması bile size de kanlı saldırıyı PKK’ya yakıştıramama çabası olarak gözükmüyor mu?

 

 

Solun garip tutumunu yanıtsan bir başka örneği yine Cumhuriyet’ten verelim. Birleşik Haziran Hareketi adlı parti girişiminin eylemle ilgili açıklamasına baktığımızda iktidara sövmek, saldırmak için fırsat arayan bir mantıktan başka bir şey görebiliyor muyuz?

Kısa açıklama şöyle:

“Halkımıza!

Ülkemizi kan gölüne çeviren bu kaosun, kaybettiğimiz her bir canın sorumlusu toplumu terörize eden AKP Saray Rejimi’dir.

Hiçbir savunu resmi ya da sivil ölümlere yol açan şiddetin gerekçesi olamaz.

Düşmanlaşmayı kışkırtarak toplumda kamplaşmaya yol açan her türden şiddet eylemini kesin bir dille kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Aslında ‘AKP Saray rejimi’ne bindirmek için bu eyleme de gerek yok, zaten her fırsatta bu iş bol miktarda yapılıyor. Ama bu kez, bir de bu vesileyle yapılmış oluyor ki, Türkiye solunun ne kadar adil ve mantıklı tavırlar içinde olduğunu buradan da anlamak gayet mümkün!

Tamam iktidara karşısınız, muhalif olarak kimi icraatlarını, hatta her icraatını da eleştirebilirsiniz ama bir türlü isimlerini ağzınıza alamadığınız, müttefik olma hayalinden vazgeçemediklerinizin icraatlarının faturasını dahi iktidara kesmek ne kadar mantıklı?! Öyle ya, “hırsızın hiç mi suçu yok?”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum