1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KAFKASYA

  4. K. Osetya’da Bombalı Saldırı: 16 Ölü, 150 Yaralı
K. Osetya’da Bombalı Saldırı: 16 Ölü, 150 Yaralı

K. Osetya’da Bombalı Saldırı: 16 Ölü, 150 Yaralı

Rusya'nın güneyindeki Kuzey Osetya’nın başkenti Vladikavkaz'da düzenlenen saldırıda, eylemcinin arabasını kentin en büyük marketinin ana kapısına sürerek bombaları patlatması sonucu ortalık kan gölüne dönerken, birçok araç da kullanılamaz hale geldi.

10 Eylül 2010 Cuma 03:41A+A-

Rusya'nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde bir pazar yerinde meydana gelen bombalı saldırıda 16 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 150 kişi de yaralandı. Saldırıda 10 kilogram TNT gücünde patlayıcı madde kullanıldığı belirtiliyor. Polis yetkilileri ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

Bombalı saldırı Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'da şehir merkezinde bulunan pazar yerinde meydana geldi. Pazarın yanına park etmiş bir araba, dün sabah saatlerinde patladı. Zanayev sokağında yaşanan saldırıda arabanın bomba yüklü araç olduğu da tespit edildi. Bir yetkili, "Patlama fazla kuvvetli idi. Yakın binalardaki camlar bile kırıldı" dedi. Saldırı yerine gelen Kuzey Osetya Cumhurbaşkanı Taymuraz Mamsurov da burada yaptığı kısa açıklamada, "Henüz net bir bilgi yok. Olay yerinde inceleme yapıyoruz" diye konuştu. Yerel yetkililer ise patlamanın sebebinin intihar saldırısı olduğunu belirtirken, Rus yetkililerin de soruşturma başlattığı kaydedildi. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kuzey Kafkasya Kremlin Temsilcisi Aleksander Hloponin'i bölgeye gönderdi. Olağanüstü Hal Bakanlığı'na ait özel bir uçak yaralılar için Moskova'dan bölgeye hareket etti. Kuzey Kafkasya'nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde en son saldırı 17 Ağustos'ta İnguşetya ile sınır polis kontrol noktasında meydana gelmişti. Bu canlı bomba saldırısında üç güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, üç polis de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum