1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İzmir'de Mısır'daki Katliam Protesto Edildi
İzmirde Mısırdaki Katliam Protesto Edildi

İzmir'de Mısır'daki Katliam Protesto Edildi

İzmirli Müslümanlar Mısır’da yaşanan katliama sessiz kalmadı.

15 Ağustos 2013 Perşembe 02:24A+A-

Özgür-Der ve İHH’nın daveti ile Konak meydanında toplanan Müslümanlar Nahda ve Adeviyye meydanlarına selam göndererek yaşanan vahşeti tel’in etti.

İzmir sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de destek verdiği eylemde“Seyyid Kutub El-Benna Selam Olsun İhvan’a”, “Şehitlerin Kanları Zalimleri Boğacak!”, "Defol Sisi, Seninleyiz Mursi", "İzmir’den Mısır'a Direnişe Bin Selam", "Kahrolsun İşbirlikçi Hainler"  sloganları atıldı “Darbeye Sessiz Kalanlar Bu Katliamın Suç Ortaklarıdır”, “Darbeci Firavunlar Döktükleri Kanda Boğulacaklar!” ve “Zorbalık ve Hukuksuzluk Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak”  yazılı dövizler taşındı

Özgür-Der İzmir şube başkanı Nurcan büyük; Mısır halkının darbeye karşı sürdürdüğü onurlu direnişte gelen katliam haberinin yüreklerini yaktığını belirterek, "Dünyanın neresinde olursa olsun, kim yaparsa yapsın, zalimlere karşı duruş sergilemek öncelikle mümin olmanın bir gerekliliğidir" dedi. Ardından Özgür-Der yönetim kurulu üyesi Özlem Öz tarafından basın açıklaması okundu. Açıklamada; Genelde İslam coğrafyasının birçok yerinde özelde Türkiye’de, Suriye’de ve son olarak Mısır’da yaşanan kaos ortamı, gerilimler ve çatışmalar münferit birer olay olarak değerlendirilemez. Tüm bu olaylar küresel emperyal güçlerin İslam coğrafyasında Müslümanlara karşı, İslami hassasiyeti olan hükümetlere karşı yürüttükleri büyük oyunun birer parçalarıdır. Yani Türkiye'deki hesaplaşma, Suriye'deki hesaplaşma, Mısır'daki hesaplaşma aynı hesaplaşmadır. Onun için bizler Mısırda olan darbeyi Türkiye’ye, Suriye’ye, Libya’ya Tunus’a yani Ortadoğu’daki İslam coğrafyasına karşı yapılmış olarak görüyoruz. Adeviye’de Direnen Milyonlarca Kardeşimiz sadece Mısır için değil Filistin için de, Suriye için de direniyorlar, Adeviye’de Direnen Milyonlarca Kardeşimiz sadece Mısır için değil Türkiye için de Ortadoğu için de direniyorlar ve Adeviye’de Şehit olan, yaralanan Kardeşlerimiz sadece Mısır için değil İslam coğrafyası için şehit oluyorlar. Bu bilinçle biz de diyoruz ki, Direnen İhvanın yanındayız ve dualarımız onlarla beraber ifadelerine yer verildi.

İHH İzmir Şube başkanı Rasim Çalar ise; darbecilerin değişmez karakteri zulüm üzerine oluşmuştur. Ancak darbe tanımlaması yapmaktan çekinenler de en az General Sisi kadar zalim ve canidir.

Özgün-Der üyesi Kemal Songür; insanı aşağıların aşağısı yaptık ayeti Mısır da adeta yeniden nazil oluyor. Ellerinde Kuran ile Allah’ı birlemeye çalışan insanların üzerine ateşler açan, çadırları içindeki insanlarla birlikte yakan bir guruh sözkonusu. Bu guruha destek veren Ezher şeyhi ise Kur’an’daki ifadesi ile belam sıfatını yansıtmaktadır. Ancak zafer inananların olacaktır dedi.

İzmirli Müslümanlar katliama tepkilerine, yarın kılınıcak öğle namazının ardından devam edecekler.

izmir-20130814-1.jpg

izmir-20130814-2.jpg

izmir-20130814-3.jpg

izmir-20130814-4.jpg

izmir-20130814-5.jpg

izmir-20130814-6.jpg

izmir-20130814-7.jpg

izmir-20130814-8.jpg

izmir-20130814-9.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum