1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Refah'ta şehit sayısı artıyor
Refah'ta şehit sayısı artıyor

Refah'ta şehit sayısı artıyor

Katil İsrail'in Gazze Şeridi güneyindeki Refah kentinde bombardımanlarını şiddetlendirdiği bildiriliyor.

10 Mayıs 2024 Cuma 11:00A+A-

Siyonist savaş uçakları Gazze Şeridi güneyinde yaklaşık 1.5 milyon sivilin sığındığı Refah kentine yönelik bombardımanlarını şiddetlendiriyor.

Yerel kaynaklar, Refah'ın çeşitli bölgelerinde İsrail'in havadan ve karadan yoğun bombardımanlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

Bölgede yaşayan Gazzelilerden Tarık Behlül "Tanklar ve jetler saldırıyor. Her dakika bir roket sesi duyuyorsunuz ve nereye düşeceğini bilmiyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İsrail bölgedeki saldırısının "sınırlı olduğunu" öne sürse de bölge kaynakları İsrail'in iddialarını yalanlıyor ve Refah'ın tamamının hedefte olduğunu belirtiyor.

Bölgedeki saldırılarda her gün onlarca sivil hayatını kaybediyor. Gelen görüntülerde işgalcilerin sivillerin kaldığı çadırları direk hedef aldıkları görülüyor.

Atılan bombalar isabet ettiği yerlerde ciddi yanıklara sebep oluyor. Tıbbi imkanların çok kısıtlı olduğu Gazze'de yanık tedavisi için gerekli malzemeler neredeyse yok denecek kadar az. 

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi genelinde İsrail'in düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı ise 35 bine ulaşmış durumda.

 

 

HABERE YORUM KAT