1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. “İsrail Sina'yı Tekrar İşgal Edebilir!”
“İsrail Sinayı Tekrar İşgal Edebilir!”

“İsrail Sina'yı Tekrar İşgal Edebilir!”

Mısır eski istihbarat şefi Ömer Süleyman, İsrail'in, kendi topraklarına yönelik roket saldırılarını gerekçe göstererek Sina Yarımadası'nı yeniden işgal edebileceğini ileri sürdü.

17 Nisan 2012 Salı 00:25A+A-

 Mısır'da cumhurbaşkanı adaylarından eski istihbarat şefi Ömer Süleyman, İsrail'in, kendi topraklarına yönelik roket saldırılarını gerekçe göstererek Sina Yarımadası'nı yeniden işgal edebileceğini ileri sürdü.

Ömer Süleyman, Mısır'da yayınlanan Yevm el-Seb'a gazetesine verdiği röportajda, Mısır ile İsrail ilişkilerine dair önemli mesajlar verdi. Mısır'ın Tel Aviv tarafından düşman ülkelerden biri olarak değerlendirilmesinden kaygı duyduğunu belirten Süleyman, İsrail'in Sina Yarımadası'nı emniyetsiz bir bölge olarak gördüğünü ve sınırlarını güvenceye almak için bu bölgeye dönmeyi düşünebileceğini belirtti. İsrail'in Sina'ya yönelik işgal planının olup olmadığına ilişkin bir soruyu da cevaplayan Süleyman, “İsrail'in bizimle çatışması ve ulusal güvenliği gerekçe göstererek bunu yapması mümkün. İsrail, dünyaya bu türden mazeretler sunmakta uzman” cevabını verdi. İsrail'in Sina'ya girmesi halinde bölgeden çabuk ayrılmayacağı tahmininde bulunan Süleyman, “Böyle bir durumda Mısır'ın ödeyeceği bedel ağır olur” diye konuştu. (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum