1. HABERLER

  2. HABER

  3. İskilipli Atıf ve Şeyh Said Onurumuzdur!
İskilipli Atıf ve Şeyh Said Onurumuzdur!

İskilipli Atıf ve Şeyh Said Onurumuzdur!

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Kemalizme karşı direnen ve şehadet şerbeti içen İslam alimlerine yönelik hakaretlerine Bahadır Kurbanoğlu cevap verdi:

17 Eylül 2015 Perşembe 19:00A+A-

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, PKK saldırılarına karşı düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü”nde Kürt-Türk müslüman halkların gönlünde ayrı bir yeri olan İslâm alimlerine ve din adamlarına ağır hakaretlerde bulunmuş; ve:

“Milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Saidleri, Seyit Rızaları işbirlikçi İskilipli Atif Hocaları görmüştür. Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun. Milli mücadele için mücadele eden Anadolu'yu adım adım arşınlayan ve camilerde hutbe okuyan İslam alimi, İstiklal marşımızın sahibi Mehmet Akif'i kendinize örnek alın.” demişti.

Kemalist ideolojinin ve eğitim sisteminin uzantısı olan bir ruh halini yansıtan bu sözler, çeşitli kurum ve kişilerce gereken cevabı bulsa da, sosyal medyada geniş tartışmalara sebebiyet verdi.

Haksözhaber olarak bu cahil ve muhteris sözlerin sahibi Hüseyin Sözlü’ye değil ama bu sözlere muhatap olan geniş kesimlere ithafen, sitemiz editör ve yazarlarından Bahadır Kurbanoğlu’nun İskilipli Atıf Hoca ve Şeyh Said ile ilgili olarak Sosyal Doku Vakfı’nda gerçekleştirdiği iki konferansı sunuyoruz:

İskilipli Atıf Hoca:

Şeyh Said:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum