1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. IŞİD, Kara Propaganda ve İkiyüzlü Hümanizm Üzerine
IŞİD, Kara Propaganda ve İkiyüzlü Hümanizm Üzerine

IŞİD, Kara Propaganda ve İkiyüzlü Hümanizm Üzerine

Son günlerde Irak’taki gelişmeler, IŞİD üzerinden adeta İslam’ın ve Müslümanların yargılandığı, infaz edildiği bir propaganda kampanyasına dönüştürülmüş durumda.

14 Ağustos 2014 Perşembe 18:02A+A-

"Gözlerimizi kör ettiler ve şimdi bizi görmediğimiz için azarlıyorlar
(Malcom X)

Abdulkadir Şen / Haksöz Haber

Eğer milyonlarcası öldürülen ve milyonlarcası da diyarlarından sürülen Sünni Müslümanlar katillerinden ve onlarla kirli bir ittifak kuranlardan intikam almak için IŞİD’e dönüştüyse, ya da IŞİD’i desteklemeye başladıysa intikam alanlar kadar intikama mazhar olanlar da eleştirilmeli değil mi? Eğer intikam hırsı onlardan kimini körleştirmişse kör edenler masum mu?

Bir milyon Sünni Irak’lı öldürülürken 10 yılda bir yazı yazmayıp IŞİD’i lanetlemek için bir ayda on yazı yazan hümanist yazarların insanlığı yere batsın!

1-041.jpg

Ürdün’de Suriyeli mültecilerin kaldığı Za’atari kampı 3 yıldır 500 Yezidi kadar gündem olmadı

Son günlerde Irak’taki gelişmeler, IŞİD üzerinden adeta İslam’ın ve Müslümanların yargılandığı, infaz edildiği bir propaganda kampanyasına dönüştürülmüş durumda. IŞİD’in bizim de kınadığımız ve asla kabullenmediğimiz kimi yanlışlarını, hatalarını eleştirme adı altında İslam Dünyasının meşru direnişini ve antiemperyalist duruşunu ve onurlu cihadını yargılamaya çalışan kendinden menkul yargıçların önce insan olduklarına dair bir test yaptırmaları gerekir. “Dinime dahleden bari Muselman olsa” sözüne tam olarak uyan Sol, Alevi ve PKK medyası katliam destekçiliği ile dolu kirli tarihlerini IŞİD üzerinden temizlemek için adeta sıraya girmiş durumda.Bilimum İran ve iktidar yanlısı mankurtlaşmış İslamcı yazar ve basın organı da bu propaganda treninin ardına takılmış değersiz nesneler haline dönüşmüş ve Suriye halkı lehine ilan etmedikleri cihadı Yezidiler adına ilan etmiş durumda. Zira onların pis kalemleri 500 bin Müslüman Suriye’de öldürülürken de, Gazze bombalanırken de, Orta Afrika Müslümanları diri diri yakılırken de sadece zalimlerden yana oldu. Sanki dünyada olabilecek en meşru direniş olan Gazze’yi, en prensipli karşı duruş olan Suriye direnişini, en doğal vatan savunması olan Afgan Cihadını savunuyorlar da, sanki Suriye’nin ve Irak’ın itidalli direnişçilerini savunuyorlar da sadece IŞİD’i lanetliyorlar! Bilakis dertleri her fırsatta Batılı ve Doğulu efendilerinin kendilerine yedirdiği rüşvetlere layık olmak için yarışmak ve satılığa çıkardıkları şahsiyetlerinin fiyatını biraz daha pahalı tutmak. Bu süreçte ne Iraklı Şiilerin ve bu sıralar İran-Fars Şiileri tarafından ihanetle satılan Arap Şii Maliki’nin akıl almaz zulüm ve işkencelerini, mezhepçi politikalarını, ne de Peşmergelerin ve PKK’nın 10 yıldır Irak’ı yerle bir eden ABD ve Batı ile kirli flörtünü gündeme getiriyorlar. Ne de IŞİD’i meydana getiren 10 yıllık tarihi ve sosyolojik olguları kaleme alıyorlar. Ne Türkiye’nin Sosyalist kökenli Kürt Faşistleri her fırsatta ABD ve İsrail’den yardım dilenen PKK ve Peşmergelerden utanıyor, ne de ABD silahlarıyla Sünnilere karşı savaşan Maliki ve bilumum işbirlikçi Caferiler utancından yerin dibine girmeleri gereken bu ihanete rağmen ABD karşıtı muqavemet ekseni oldukları tezini elden bırakıyorlar. Ne Kemalist laikler yıllarca Kürtlere hayvanca muamele yapan rejimin sahipleri olmalarına rağmen PKK’yı desteklemekten utanıyor, ne de Sol cenah emperyalist ABD’nin Irak’a müdahalesine alkış tutmayı alçaklık olarak addediyor. Yıllarca Kürt halkına zulmeden İran PYD’yi destekliyor, yıllarca Kürtlere nüfus cüzdanı bile vermeyen Esed’e en büyük desteği PYD sağlıyor. Yıllarca “Şeriatçılar İran’a” sloganları atan Kemalistler Suriye ve Irak’ta İran ve Hizbullah’ı destekliyor. Kısacası birbirine zıt olan o kadar unsur İslam düşmanlığında birleşmiş ki, Müslümanlara duydukları öfke birbirlerine olan kinlerini unutturmuş. Sonra da bizlere sorunun IŞİD olduğundan dem vuruyorlar. Biz de diyoruz ki: Mesele IŞİD değil, siz hala anlamadınız mı?

Yazının Devamı >>>