1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. İran, Suriye'de 2 Haftada 26 Askerini Kaybetti
İran, Suriye'de 2 Haftada 26 Askerini Kaybetti

İran, Suriye'de 2 Haftada 26 Askerini Kaybetti

İran'ın resmi ve yarı resmi medyasında yer alan haberlere göre, Suriye'ye gönderilen askeri personelden 26'sı iki hafta içinde Halep'teki çatışmalarda öldürüldü.

06 Şubat 2016 Cumartesi 14:08A+A-

İran'ın, son iki haftada Suriye'deki çatışmalar sırasında ölen asker sayısının 26'ya yükseldiği bildirildi.

İran'ın resmi ve yarı resmi medyasında yer alan haberlere göre, Tahran yönetiminin, Devrim Muhafız Kuvvetleri bünyesinde Suriye'ye gönderdiği askeri personelden 26'sı iki hafta içinde Halep'teki çatışmalarda öldürüldü. Öldürülen askerlerden en üst düzeydeki isim ise Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhsin Kacariyan.

İmam Rıza 1'inci Zırhlı Tugay komutanı olarak tanınan Kacariyan, çarşamba günü Halep'te girdiği bir çatışmada hayatını kaybetti. Tuğgeneral Kacariyan'ın yanı sıra Albay rütbesine sahip Safdar Haydari de öldürülen askerler arasında üst düzey olarak göze çarpıyor.

Suriye'de öldürülen ancak rütbeleri belirtilmeyen askerlerin isimleri ise şu şekilde:

Ali Rıza Gıyasi, Ali Hüseyin Kahkeş, Ahmed Rızayi, Ahmed İlyasi, Ahmed Emced, Hamid Kuçekzade, Habib Rahimi Meneş, Firuz Hamidizade, Alirıza Hacivend, Mustafa Halili, Ali Ekber Arabi, Rıza Adili, Mahmud Murad İskenderi, Davud Nerimisa, Cevad Muhammedi, Hüccetullah Bakıri, Servan Rızayi, Seyyid Alizade, Hüseyin Serac, Hasan Rezzaki, Murteza Turabi Kemal, Muhammed İbrahim Tevfikiyan, Mecid Nanaver ve Seccad Ruşenzade.

Suriye'de 5 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın yerinden olduğu iç savaşta İran askerleri, rejim güçleriyle birlikte muhaliflere karşı savaşıyor. Tahran yönetimi, Suriye'deki çatışmalarda şu ana kadar aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum