1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hür Ordu: "O Görüntüleri Onaylamıyoruz!"
Hür Ordu: O Görüntüleri Onaylamıyoruz!

Hür Ordu: "O Görüntüleri Onaylamıyoruz!"

Hür Ordu, Esed’in öldürülen askerlerinin bir binadan aşağı atıldığı görüntüleri onaylamadığını açıkladı.

14 Ağustos 2012 Salı 13:39A+A-

Muhaliflere ait olduğu iddia edilen görüntüler Özgür Suriye Ordusu tarafından yalanlandı.

Suriye'nin Halep'e bağlı El Bab bölgesinde postane olduğu belirtilen bir binanın çatısından Esed yönetiminin öldürülmüş askerlerinin cesetlerinin aşağı atıldığı bir görüntü yayınlandı. Ayrıca bir başka videoda Esed yanlısı bir kişinin, boğazının kesilerek öldürüldüğü görülüyor.

Bu görüntülerin Özgür Suriye Ordusu'na ait olmadığı açıklandı. Özgür Suriye Ordusu adına konuşan Arif Al-Hummoud, el-Cezire’ye muhaliflerin, eylemlerinde ileri gitmeme konusunda ciddi özen gösterdiklerini söyledi. 

Baas Vahşetinden Ötürü Sokaklar Çok Gergin

Al-Hummoud, Esed yönetiminin sergilediği vahşet nedeniyle sokakların gergin olduğunu; yine de kendilerinin kontrolünün hâkim olduğu Özgür Suriye Ordusu tugaylarında böyle hadiselerin yaşanmadığını söyledi. Ancak Suriye’nin tüm sokaklarının kontrolünün mümkün olmadığını; yaşanan ferdi vakaların ise rejimin korkunç saldırganlıklarından kaynaklandığını ifade etti.

Özgür Suriye Ordusu komutanı şöyle konuştu:

Suriye hükümeti güçleri yüzünden caddeler oldukça gergin. Özgür Suriye ordusu komutanı olarak bu eylemleri kınıyoruz. Bu eylemleri en aza indirgemek için elimizden geleni yapıyoruz. Realist olmak zorundayız. Bütün birlikleri kontrol edemiyoruz. Liderlik eksikliğinden kaynaklı bu tip olaylar olabiliyor. Suriye'de şu an büyük bir vahşet yaşanıyor. Suriye kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen eylemler bu vahşetin doğumuna sebep olmuştur. Bu yüzden yineliyorum Suriye caddeleri çok gergin. Buda bireysel karşı tepkileri doğuruyor. Ve Suriye’deki bütün birliklerin kontrolü elimizde değil.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum