1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Humus’ta Katliam Korkusu!
Humus’ta Katliam Korkusu!

Humus’ta Katliam Korkusu!

Despot Beşşar Esad yönetiminin, muhaliflere karşı sindirme ve yok etme operasyonları sürüyor.

12 Aralık 2011 Pazartesi 07:06A+A-

Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin üçüncü en büyük kenti ve direnişin merkezi sayılan Humus çevresini zırhlı birliklerle kuşattığını ve halka “teslim olması” için 72 saat süre tanıdığı bildirildi. Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, Suriye güvenlik güçlerinin bir katliama girişmesinden korktuklarını kaydetti.

Suriye Ulusal Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Üyesi Dr. Halit Hoca, Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin üçüncü en büyük kenti Humus çevresini zırhlı birliklerle kuşattığını ve halka “teslim olması” için 72 saat süre tanıdığını söyledi. Hoca, Humus’ta Nusayrilerin yaşadığı Zahra bölgesinin Suriye güvenlik güçleri tarafından boşaltılmış olmasının da, katliam endişesini artırdığını kaydetti.

Dr. Halit Hoca, Humus içinden kendilerine ulaşan en son bilgilere göre 10 binlerce Suriye askerinin kenti zırhlı birliklerle kuşattığını ve halka önceki gece itibariyle 72 saat süre tanıdığını söyledi. Hoca, 72 saat içinde zırhlı birliklerle kente girecek Suriye güvenlik güçlerinin bir katliama girişmesinden korktuklarını kaydetti. Halit Hoca, Suriye güvenlik güçlerinin Esad taraftarı Nusayrilerin Humus’ta yaşadığı Zahra bölgesini tahliye ettiklerini, bu adımın bir cevabi saldırıya karşı önlem olduğunun düşünüldüğünü ve bunun da Humus halkında katliam endişesini artırdığını belirtti. Türkiye’de ve dünyada ulaşabildikleri tüm mercileri bu son durumdan haberdar ettiklerini belirten Halit Hoca, tüm dünya kamuoyunu ve yetkililerini bu konuda harekete geçmeye ve Beşşar Esad’ı yeniden ve güçlü bir şekilde uyarmaya çağırdıklarını söyledi. Suriye güvenlik güçleri, 15 gün önce Humus çevresinde 10 kilometre uzunluğunda bir hendek kazarak kuşatma operasyonunu başlatmıştı.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT