1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Hizbullah-Maruni İttifakı Devam Edecek
Hizbullah-Maruni İttifakı Devam Edecek

Hizbullah-Maruni İttifakı Devam Edecek

Maruniler ile Hizbullah hareketi bölgesel meseleler ile ilgili ortak hareket edecek.

20 Aralık 2011 Salı 10:01A+A-

Maruni heyet Hibullahı ziyaret etti. Ziyaret sonrasında iki grup arasında bölgesel gelişmelere ile ilgili ortak hareket etme kararı alındı.

Lübnan’da yayınlanan en Nahar Gazetesi’nin haberine göre, Lübnan Maruni cemaatinden bir heyet Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’a bir ziyarette bulundu.

Hizbullah yöneticilerinden Halil Ebu Zeyneb, ziyarette bölgede yaşanan son gelişmeler üzerine temasta bulunulduğun dile getirdi.

Görüşmede iki grup arasında bölgesel meseleler ile ilgili ortak hareket edilemeye devam edileceği açıklandı.

Hizbullah hareketinden bir heyet Mart ayında Maruni Patriği olan er Rahi’ye tebrik ziyaretinde bulunmuştu.

***

Hizbullah Kara Para İddialarını Reddetti

Lübnan'daki Hizbullah örgütü, ABD'de yüz milyonlarca dolar kara para akladığı iddiasını reddetti.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın kara para akladığı ve uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı yönündeki ABD iddialarının "insafsız" olduğunu söyledi.

Kasım, örgütün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, Hizbullah'ın kaynaklarını geliştirmek için "dinen yasaklanan yolları takip etmediğini" ifade etti.

Hizbullah örgütünün, ABD'de 300 milyon dolarlık kara para akladığı iddia edilmişti.

Washington yönetimince geçen hafta bir federal mahkemede açılan davada, Hizbullah'ın kara para aklama işinde kullandığı ileri sürülen bazı Lübnanlı mali kuruluşlar ile 30 araba alıcısı ve bir ABD sevkıyat şirketinin, ülkedeki kara para aklamayı önlemeye ilişkin kanunları ihlal ettikleri gerekçesiyle yaklaşık yarım milyon dolar para cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Başsavcı Preet Bharara, bankalar ve Hizbullah ile bağlantılı 2 döviz bürosu dahil olmak üzere bazı Lübnanlı mali kuruluşların kullanıldığı çok büyük bir uluslararası tertibi ortaya çıkardığını söylemişti.

Bharara, Batı Afrika'da uyuşturucu ticareti ve diğer suç faaliyetlerinden elde edilen gelirin ABD mali sistemine yönlendirilerek aklandıktan sonra tekrar Lübnan'a gönderildiğinin anlaşıldığını öne sürmüştü.

Kaynak: Dünya Bülteni
 

HABERE YORUM KAT