1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hizb-ut Tahrir Davasında 119 Yıl Ceza Çıktı
Hizb-ut Tahrir Davasında 119 Yıl Ceza Çıktı

Hizb-ut Tahrir Davasında 119 Yıl Ceza Çıktı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de görülen Hizb-ut Tahrir davasında 19 kişiye toplam 119 yıl ceza verildi.

24 Ocak 2013 Perşembe 18:11A+A-

2009 Temmuz ayında İstanbul’da Hakkı Başar Spor Kompleks’inde gerçekleştirilecek HİLAFET konferansı bahane edilerek Türkiye genelinde 23 ilde başlatılan Hizb-ut Tahrir operasyonları ve yargılamaları sonrasında, Adana, Aksaray, Van, Erzurum, Kocaeli ve diğer illerden sonra İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi de 19 kişiye toplam 119 yıl ceza yağdırdı.

2009 Temmuz ayında Hilafet’in kaldırılmasının hicri yıl dönümü münasebeti ile İstanbul Hakkı Başar Spor Kompleksinde Köklü Değişim Dergisi tarafından gerçekleştirilecek HİLAFET Konferansı İstanbul valiliği tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden engellenmiş ve Türkiye genelinde 23 ilde 200’ün üzerinde Müslüman gözaltına alınmıştı. Başlatılan yargılamalar sonrasında birçok ilde Müslümanlar Hizb-ut Tahrir’e üyelik, yöneticilik ve propagandadan dolayı ağır cezalara çaptırılmıştı. Bu yargılamaların İstanbul ayağındaki karar duruşması ise 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24.01.2013 Perşembe günü yapıldı.

Emniyet bilgi raporları, emsal mahkeme kararları ve hukukçuların bilimsel mütalaaları Hizb-ut Tahrir’in cebir ve şiddet kullanmayan siyasi bir hareket olduğunu kabul ettiği halde, 14. Ağır Ceza Mahkemesi tüm bunlara ve Hizb-ut Tahrir’in silahlı mücadeleye başvurmaması ve bunu kabul etmemesine rağmen,

Adem Yıldırım, Ali Yıldırım, Çınar Duman, Haluk Özdoğan, İsmail Görpüz, Mehmet Sayın, Mıstık Coşkun, Murat Kaluoğlu, Mustafa Patan, Uğur Kankur, Sedat Temiz, Osman Yıldız, Aydın Adak, Bülent Kurşun, Bahadır Bozkurt, Mehmet Şerif Zeydan, Tuncer Özcan, Numan Alp Yeker, Mete Çetin’eTerörle Mücadele Kanunu üzerinden toplam 119 yıl ceza verdi.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum