1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Hamas, 30 Savaşçı İle Operasyon Gerçekleştirirse?"
"Hamas, 30 Savaşçı İle Operasyon Gerçekleştirirse?"

"Hamas, 30 Savaşçı İle Operasyon Gerçekleştirirse?"

İşgal ordusu içinde “Yenilmiş Ekin” operasyonunun yankıları sürüyorken yeni bir savaşın kopmaması için de uyarılar yapılıyor.

03 Mayıs 2015 Pazar 00:58A+A-

Walla haber sitesine göre Hamas’ın yaptığı ve sesi Gazze etrafındaki yerleşim yerlerine kadar ulaşan tatbikatlar, yeni bir savaşın kapıda olduğunu gösteriyor. 

Site, yeni savaşın eski savaşın bittiği yerden başlayacağına işaret ederek şöyle dedi: “Son savaşta şahit olduğumuz gibi 15 askerin tünelden çıkması yerine 30 savaşçı çıksa onlarla nasıl baş edilir?”

Walla, Hamas’ın askeri kanadının savaşın bitmesinden bu yana savaş üzerine yapılan değerlendirmelere göre farklı tatbikatlar gerçekleştirdiğini kaydetti. Hamas, görevlerini yerine getirmeyen bazı yöneticileri görevden almış ve yerlerine yeni kişileri atamıştı.

Walla sitesinde yayınlanan haberde şöyle denildi: “Hamas, füze denemeleri, insansız hava araçları uçurmak gibi birçok alanda tatbikat ve denemeler gerçekleştiriyor. İnsansız hava araçlarının bir sonraki hedefi İsrail olacaktır. Bunlar, ya bilgi toplayacak, ya da intihar saldırılarında bulunacaktır.”

Site, Kassam tugaylarının kazdığı tünellerin tehlikesine de dikkat çekerek Hamas’ın 30 askerin birden tünellerden çıkması için tatbikat gerçekleştirdiğini iddia etti. Siteye göre Hamas savaşçıları, İsrail ordusu saflarında mümkün olan en fazla kaybı vermeyi, ya da asker kaçırmayı hedefliyor. Site, Hamas savaşçılarının muhtemel bir savaşta motor bisiklet yerine atv araçlarını kullanmalarının sürpriz olmayacağını ifade etti. 

Site, aynı şekilde Hamas’ın tehditlerinin, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın tehditlerinden daha gerçekçi olduğunu ve son savaşta bu tür operasyonlarda başarı elde ettiklerini kaydetti.

Site, Gazze’ye yakın olan Native Hastra yerleşim yeri sakinlerinin Gazze’den gelen tünel kazan yeni araçların sesleri yanında Hamas unsurlarının yaptıkları ateş eğitiminin seslerinin kendilerine kadar geldiğini söylediklerini aktardı. Yerleşim yer sakinleri, birkaç gün önce kurşunların bir eve isabet ettiğini ama kimsenin yaralanmadığını ifade ettiler.

İsrail ordusu Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, güney bölgesine yaptığı ziyarette askerlere “muhtemel bir savaşın farklı olacağını, subayların ellerinde savaşta uygulamaları gereken ayrıntılar olduğunu” söyledi. Bütün bu olaylar da Hamas’ın yakın gelecekte İsrail ile yeni bir savaşı girmek istemediği şeklinde yapılan değerlendirmelerin ortasında cereyan ediyor.

Kaynak: Walla Çeviri: Palestine Scene 

HABERE YORUM KAT