1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halep’te Bombalanan Halk Böyle Feryat Etti (VİDEO)
Halep’te Bombalanan Halk Böyle Feryat Etti (VİDEO)

Halep’te Bombalanan Halk Böyle Feryat Etti (VİDEO)

Ağır bombardımana tabi tutulan Halep’ten gelen bu görüntü Suriye’de yaşananlar konusunda tüyler ürpertti.

24 Eylül 2012 Pazartesi 13:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Halep’te halkın üzerine bomba yağdıran Esed güçleri çok sayıda kişiyi katletti.

Görüntüler tam bir vahşetin yaşandığını ortaya koyuyor. Cansız bedenler; uzuvları parçalanmış, bağırsakları dışarı çıkmış yaralılar… Çocuklar, erkekler, yaşlılar… Adeta kan banyosu yapmış insanlar… Yıkılan binaların enkazı altında kalanlar…

İşte “Suriye’de ne oluyor”a cevap veren o görüntü… (+18)

***

SURİYE ENKAZA DÖNDÜ

Esed ordusunun tank ve savaş uçaklarıyla yaptığı saldırılar sonucu 2,8 milyon bina, bombalarla tahrip edilirken, 355 bin bina yerle bir oldu

Suriye'de 15 Mart 2011'den bu yana süren olaylarda Esed rejimine bağlı ordunun havadan ve karadan saldırıları ülkeyi enkaza dönüştürdü.

AA’nın geçtiği habere göre savaş uçaklarının 500 kilogramlık vakum bombası ve TNT Varil bombaları gibi yıkımı çoğaltan silahlarla sivil yerleşim birimlerine yönelik bombardımanlarına aralıksız devam etmesi, büyükşehir, kent, belde ve köylerin tanklarla kuşatılarak top ateşine maruz kalması, ülkede ''yapay deprem etkisi'' oluşturuyor.

Rastgele atılan ve tahrip gücü yüksek bomba ve havan toplarının isabet ettiği binaların çökmesi, can kayıplarını artırıyor.  

AA muhabirinin Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün (SNHR) uzman mühendislerin desteğiyle yaptırdığı araştırmadan derlediği bilgilere göre, Esed yönetimine bağlı ordunun Suriye'de 2,8 milyon binayı tahrip ettiğini açıkladı.

humus-homs-suriye.jpg

En Fazla Bina, Humus'ta Yıkıldı

SNHR'nin araştırmasına göre, tahrip olan 2 milyon 865 bin binadan 355 bini tamamen yıkıldı. Binalar arasında müstakil ev, apartman, okul, cami, kilise ve hastaneler bulunuyor. 

Araştırmada, Humus şehri, yaklaşık 800 bin binasının tahrip olması ile ilk sırada yer alırken, Humus'u yaklaşık 500 bin bina ile İdlib şehri takip ediyor.

Şam banliyölerinde 425 bin, Dera'da 350 bin, Halep'te 270 bin, Hama'da 185 bin, Deyr-i Zor'da 135 bin ve geri kalan illerde ise 200 bin ev tahrip oldu.

SNHR, tahrip gören binaların yeniden imar edilmesinin 35 milyar dolara mal olacağını ve imar faaliyetlerinin en az 3 yıl süreceğini belirtti.

humus-homs.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum