1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Hafter'in Derne Saldırısında Son Durum
Hafter'in Derne Saldırısında Son Durum

Hafter'in Derne Saldırısında Son Durum

BAE ve Mısır ittifakının destek verdiği Hafter güçleri Mayıs ayı başında Derne'ye saldırı başlatılacağını açıklamıştı

28 Mayıs 2018 Pazartesi 01:53A+A-

Libya'nın doğusundaki liman kenti Derne'ye en az 4 yıldır uygulanan kuşatmanın ardından, geçtiğimiz 8 Mayıs tarihinde bir açıklama yapan Halife Hafter, bölgenin muhaliflerden alınması operasyon başlatıldığını ilan etmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı savaş uçaklarının yıllardır hava saldırıları düzenlediği Derne kenti, kara hava ve denizden abluka altına alınmış durumda.

Yıllardır süren hava ve kara bombardımanları sebebiyle kentte çok fazla sivil yaşamını yitirmiş durumda.

Son başlatılan saldırı

Halife Hafter'in operasyon ilanından kısa bir süre sonra kentin doğusundaki El Fetaye mahallesinde Hafter yanlısı milis güçlerle Derne kentindeki muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaya başlandı.

Hafter'e yakın medya kaynakları tarafından aktarlan bilgilere göreyse milis güçler Derne kenti doğusunda bir bölgeyi bugün itibarıyla ele geçirmiş durumda. Aynı şekilde kentin batısı ve güneyinde de çatışmalar yaşanıyor.

Derne Mücahitleri Şura Konseyi

Derne'ye yönelik operasyon haberinden sonra "Derne Mücahitleri Şura Konseyi" lideri Atiyye Said bir açıklama yayınlayarak Hafter'in saldırılarına karşı kenti savunacaklarını ifade etmişti.

Said açıklamasında, "Derne Savunma Güçleri" ismi altında Hafter'in kenti hedef alan saldırılarına karşı koyacaklarını söylemişti.

2015 yılında IŞİD ile yaşanan şiddetli çatışmalardan bu yana eski ismiyle "Derne Mücahitler Şura Konseyi" kentin kontrolünü örgütten almıştı.

BAE ve Mısır'a ait savaş uçaklarının düzenledikleri hava saldırılarıyla Hafter'e destek sağladığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT