1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Golan'da 43 BM Askeri Direnişçilerce Alıkonuldu
Golan'da 43 BM Askeri Direnişçilerce Alıkonuldu

Golan'da 43 BM Askeri Direnişçilerce Alıkonuldu

Direnişçiler, Golan Tepeleri'nde 43 Birleşmiş Milletler askeri alıkoydu.

28 Ağustos 2014 Perşembe 19:32A+A-

BM Cenevre Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Esed güçleri ile savaşan direnişçilerin Golan Tepeleri'nde BM Ateşkes Gözlem Misyonu'nda (UNDOF) görev yapan 43 askeri alıkoyduğu bildirildi. 

BM'nin bu görevlilerin salıverilmesi için çaba yürüttüğü belirtilen açıklamada, olayın Al Kunaytirah bölgesinde gerçekleştiği ifade edildi. 81 görevliden oluşan bir başka UNDOF birliğinin ise Al Ruvayhinah ve Buraykah yakınlarındaki pozisyonlarında mahsur kaldığı kaydedildi.  

BM açıklamasında, UNDOF barışgücü görevlilerinin daha önce de geçen yıl mart ve mayıs aylarında direnişçiler tarafından alıkoyulduğu ve daha sonra güvenli şekilde salıverildiği belirtildi.

Son günlerde, El Nusra cephesi Kunaytirah geçişi bölgesini Esed güçleri ile yapılan çatışmalar sonucunda ele geçirmişti.

Siyonist İsrail, 1967'de Altı Gün Savaşları sırasında Golan Tepeleri'ni işgal etmiş, 1973'te İsrail ve Suriye arasında yaşanan Yom Kippur Savaşı sonrası Suriye, bu tepelerin yüzde 5'ini geri almıştı. BM Ateşkes Gözlem Misyonu (UNDOF), 1974'te iki ülke arasında tampon bölge oluşturmuştu.

Misyonda 31 Temmuz 2014 itibarıyla Fiji, Hindistan, Nepal, Hollanda ve Filipinlerden bin 223 barışgücü görevlisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT