1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze'deki Elektrik Santralı Şalterleri Kapattı
Gazzedeki Elektrik Santralı Şalterleri Kapattı

Gazze'deki Elektrik Santralı Şalterleri Kapattı

Gazze'ye Elektrik Sağlayan Tek Santral Yakıt Yokluğu Nedeniyle Tamamen Durdu.

14 Şubat 2012 Salı 20:24A+A-

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli yetkililer bölgenin tek elektrik santralının yakıtsızlık dolayısıyla şalterlerini indirdiğini duyurdu.

Gazze'ye Elektrik Sağlayan Tek Santral Yakıt Yokluğu Nedeniyle Tamamen Durdu

Elektrik krizinin Gazze'de büyük bir insani felakete yol açabileceği belirtiliyor.

Gazze Şeridi'ndeki Enerji ve Doğal Kaynaklar İdaresi, Gazze'deki elektrik santralinin çalışmasının tamamen durduğunu ve zaten elektrik krizi yaşayan Gazze Şeridi'nin en önemli elektrik kaynağının da kesildiğini bildirdi.

Enerji İdaresi Bilgi Merkezi Müdürü Ahmed Ebu’l-Umereyn, Gazze'de bu sabah düzenlediği basın toplantısında, santralin durmasının Gazze Şeridi'nin karanlığa gömülecek olması ve büyük bir insani felaket yaşanabileceği anlamına geldiğini, hastanelere, alt yapı ve atık su tesislerine, eğitime sadece günlük altı saat süreyle elektrik verilebildiğini söyledi.

Gazze Şeridi'ne giren yakıt miktarının az olması ve santrali çalıştıracak yakıtın kalmaması nedeniyle santralin çalışmasının durduğunu belirten Ebu'l-Ayneyn, yaşanan krizden öncelikle Siyonist işgal rejiminin sorumlu olduğunu ifade ederek, Mısır'dan da Gazze Şeridi'ndeki tek santralin çalışmasını sağlayacak yakıtı göndermesini istedi.

Arap ve İslam ülkelerine de seslenen Ebu'l-Ayneyn, Gazze Şeridi'nin ihtiyacı olan yakıtı göndererek Filistin halkının direnişini desteklemelerini istedi. Ebu'l-Ayneyn, "Filistinli resmi yetkililerden de Gazze Şeridi'nin elektrikle cezalandırılmasına son verilmesi için müdahale etmelerini istiyoruz" dedi. (FEM)

HABERE YORUM KAT