1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Gazze Esirler İçin Adeta Bayram Ediyor
Gazze Esirler İçin Adeta Bayram Ediyor

Gazze Esirler İçin Adeta Bayram Ediyor

Esirleri karşılamaya hazırlanan Gazze bayram yerine döndü. Başbakan Heniyye, “Hazırlıklara başlayın.” dedi.

12 Ekim 2011 Çarşamba 14:01A+A-

Direniş güçlerinin elinde esir olan Siyonist asker Gilat Şalit’in serbest bırakılmasına karşılık 1027 Filistinli esirin serbest kalması konusunda Hamas ile Siyonist işgal hükümeti arasında anlaşmaya varıldığına dair haberlerin duyulması üzerine dün gece Gazze halkı adeta bayram etti.

Cami minarelerinin hoparlörlerinden tekbir sesleri yükselirken, farklı yerlerde toplanan binlerce kişi Siyonist asker Gilat Şalit’i esir alan başta Kassam Tugayları olmak üzere direniş gruplarını selamladı.

Han Yunus’ta toplanan binlerce kişi, Siyonist asker Şalit’in esir alındığı operasyona katılan şehit Mahmud Feravine ile Hamid er-Rantisi’nin evine kadar yürüdü.

Mısır ve Almanya’nın arabuluculuğuyla sağlanan anlaşmaya göre, 2006 yılından beri Gazze’de direniş güçlerinin elinde esir olan Siyonist asker Şalit’e karşılık 1027 Filistinli esir serbest kalacak.

***

Heniyye, Esirleri Karşılamak İçin Gereken Hazırlıklara Başlanmasını İstedi

Başbakan İsmail Heniyye, Mısır ve Almanya’nın arabuluculuğuyla gerçekleşen esir takası anlaşması nedeniyle esirleri, yakınlarını ve bütün Filistin halkını tebrik ettiğini belirterek, esirleri karşılamak için hazırlıklara başlanmasını istedi.

Dün gece sokağa dökülen ve Gazze’deki meclis binasının avlusunda toplanan binlerce kişiyei hitap eden Başbakan Heniyye “Topraklarına dönecek olan bu kahramanları karşılamak için şimdiden gereken hazırlıklara başlamamız gerekir. Bu tarihi ana yakışır bir karşılama yapmamız lazım.” dedi.

Kahramanları karşılamak için hazır olduklarını belirten Heniyye, gösteri ve yürüyüşlerde isimlerini haykırdıkları bu insanlarla bu kez yan yana olacaklarını ve omuz omuza yürüyeceklerini ifade etti.

Başbakan devamla, bu konuda yoğun çaba harcayan Mısır’a teşekkür ettiklerini söyledi.

Başbakanın ofisinden yapılan açıklamada ise, Başbakan Heniyye’nin dün gece anlaşmanın ayrıntıları konusunda bilgilendirildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Heniyye’nin Mısır istihbarat başkanını arayarak ortaya koydukları çabalardan ötürü Filistin hükümeti ve halkı adına teşekkür ettiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT