1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Fukara-Der Başkanı Hasan Süslü ve Arkadaşları Serbest Bırakıldı!
Fukara-Der Başkanı Hasan Süslü ve Arkadaşları Serbest Bırakıldı!

Fukara-Der Başkanı Hasan Süslü ve Arkadaşları Serbest Bırakıldı!

​​​​​​​Geçtiğimiz günlerde sabah namazı vakti evlerinin kapıları kırılarak girilerek operasyon yapılan ve ulusal medyaya “HTŞ Terör Hücresine Operasyon” diye servis edilen Hasan Süslü ve arkadaşları serbest bırakıldı.

16 Ocak 2019 Çarşamba 20:19A+A-

Adanagündemi haber sitesinde yer alan haber göre; Medyaya “HTŞ Terör Hücresine Operasyon” diye servis edilen Hasan Süslü ve arkadaşlarının suçsuz olduğu anlaşıldı ve savcılık tarafından bugün serbest bırakıldı.

Terör suçlaması ile yapılan operasyonun hiçbir somut delile dayanmıyor olması kamuoyu nezdinde açık bir skandal olarak değerlendiriliyor. Skandal operasyon emrini kimin yada hangi mahfilin verdiği, bu operasyon ile amaçlananın ne olduğu merak edilen soruların başında geliyor.

Son günlerde İslami camiaya yönelik ard arda gelen ve her defasında asılsız çıkan operasyon ve baskıcı politikalarda Ulusalcı/Esedci bürokratların olduğu şüphesi yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Konu hakkında görüştüğümüz bazı STK yetkilileri, devlet içinde odaklanmış Esedci veya Fetöcü bazı bürokratların özellikle darbe karşıtı mütedeyyin insanlara gözdağı vermek istediklerinden şüphe ettiklerini ve hükümetin devleti bu kirli adamlardan biran evvel temizlemesi gerektiğini ifade ettiler.

Mütedeyyin İnsanların Hedef Alınması İle Amaçlanan Ne?

Ortada hiçbir delil olmaksızın yapılan hukuksuz operasyonu “Terör Hücresine baskın” başlığı ile duyuran bazı medya organları zanlıların suçsuzluğunun anlaşılması ve serbest bırakılması üzerine derin bir sessizliğe büründü

Medya’nın Art Niyetli Tavrı Gözden Kaçmadı

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz stk yetkilileri, “İslami ve vicdani bir duyarlılıkla yardım faaliyetlerinde bulunan kişi ve kurumları terör mahfili gibi lanse eden medya kuruluşları ortaya koydukları sorumsuzca yayınları ile mazlumlara yapılan yardımların önünü kesmeyi mi amaçlıyor?” dedi.  “Bir telefonla emniyete gidip ifade verebilecek insanların evlerine kapıları kırılarak ve yatak odalarına kadar girmek sureti ile mahremiyetlerinin ayaklar altına alınması ile amaçlanan nedir?” diye soran stk yetkilileri,  gelinen noktada normal dernek veya vakıf faaliyetlerini dahi yapamaz hale geldiklerine işaret ederek, zaten fetö örgütünün ihaneti ile faaliyetleri büyük bir darbe alan Sivil Toplum Kuruluşlarının böylesine skandal operasyonlar ile iyice yıpratıldığını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum