1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Fetih Camii'nde Muhasara Altındalar
Fetih Camiinde Muhasara Altındalar

Fetih Camii'nde Muhasara Altındalar

400 kardeşimizin Mısır polisi ve Baltacıların muhasarası altında kaldığı Fetih Camii'nde endişeli bekleyiş sürüyor. (CANLI)

17 Ağustos 2013 Cumartesi 03:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

TRT Kahire muhabiri ve aynı zamanda Türk-Mısır İşadamları Derneği Kurucu Başkanı olan Metin Turan’ın da mahsur kaldığı Kahire’nin Ramses Meydanı yakınındaki El-Fetih Camii, şu anda “Baltacı” adı vedilen sokak çeteleri ve onların destekçisi Mısır polisi tarafından kuşatılmış durumda.

Camide yaklaşık 400 kardeşimizin mahsur kaldığı ifade ediliyor. Kuşatma altında, dışarı çıkmalarına izin verilmeyen kardeşlerimizin insanlara her an öldürülebileceğini hr an saldırıya uğrayabilecekleri belirtiliyor ve hayatlarından endişe ediliyor.

Camide sürekli namaz kılıp Kur'an okuyan kardeşlerimiz arasında kadınlar da var. Baltacıların muhtemel saldırısına karşı kapılar tutuluyor. Metin Turan, Twitter hesabından gelişmeleri bildiriyor. Bir kardeşimizin "Biz şu an asıl Mursi'nin ne halde olduğunu düşünüyoruz." demesi dikkat çekti. "Silahımız Kur'an'dır!" diye haykıran kardeşlerimizin mesajlarını canlı yayından izleyebilirsiniz.

Büyük olasılıkla bir katliamın önüne internet üzerinden yayın yapan Al-Hiwar televizyonu yetişti.  Bu internet televizyonu halen camiden canlı yayında ve bu yayın içerdeki insanların hayatlarını koruyor.

ASKERLER GİRMEYE ÇALIŞTI

Sabah 04.00 sularında "İçeri girdiler" diye sesler gelmeye başladı. Baltacı çeteler ve darbeci ordunun askerleri camiye girmeye çalışıyor. Kardeşlerimizle askerler arasında bir kapı kaldı ve erkekler bedenleriyle barikat kurdular.

Camide çok sayıda kadın ve yaralı bulunuyor. 

CANLI YAYIN:

fetih-camii_metin-turan_misir_egypt2.jpg

misir-polisi_fetihcamii.jpg

HABERE YORUM KAT