1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin 3 Üst Düzey Komutan Öldürüldü
Esed Güçlerinin 3 Üst Düzey Komutan Öldürüldü

Esed Güçlerinin 3 Üst Düzey Komutan Öldürüldü

Direnişçiler bugün yapmış oldukları bir açıklamayla Hama kentinin fethi operasyonunu başlattıklarını duyurdu.

13 Ekim 2015 Salı 20:16A+A-

Esed ordusu Rusya savaş uçaklarını arkasına alarak büyük yığınak yaptığı Hama kentinde yaklaşık 1 haftadır muhaliflere yönelik düzenlendiği ağır hava bombardımanı ve kara operasyonları tam bir fiyaskoya dönüştü.

Muhalifler Hama kentinde Rus hava destekli rejim ordusuyla yaşanan operasyonda şuana kadar 50'nin üzerinde tank, 4 helikopter, onlarca zırhlı araç, top atar ve askeri diger araçlarını kaybettiği açıklandı.

Öte yandan muhalifler bugün yapmı oldukları bir duyuru ile Hama kenti Fethi operasyonun başladığını açıkladı. Fetih Ordusu yayınladığı bildirire Hama'nın kurtuluşu için rejim ve Ruslara karşı savaşacağını ilan etti.

Bugün Hama kentinde yaşanan operasyonlarda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü (IRGC) Komutanları olan Fersad Hasunizade ve Hamid Muhtar'ın muhalifler ile yaşanan çatışmalarda öldürüldüğü belirtildi. 

Sabirin Tugayı komutanlığına bağlı Hasunizade'nin Suriye'deki görevi özel operasyonlar planlayıcısıydı.

Ayrıca muhaliflerin yeniden ele geçirdiği Mansura beldesinde 1 rejim tankı ve BMP zırhlı taşıyıcıyı imha edip 1 tank ve BMP'yide ele geçirdi. Yaşanan şiddetli çatışmalarda rejim komutanı Ahmed Şaban'ın muhaliflerce öldürüldüğü açıklandı.

Rejim ve Hizbullah militanları muhalifler karşisında aldıkları ağır yenilgi sonrası Hama Gab Ovası Khirbet Nakus'tan çekildi.

 
Islahhaber
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum