1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ENDONEZYA

  4. Endonezya’da Binlerce Müslüman Sokaklara Döküldü!
Endonezya’da Binlerce Müslüman Sokaklara Döküldü!

Endonezya’da Binlerce Müslüman Sokaklara Döküldü!

Endonezya'da İslam Savunucuları Cephesi (FPI) üyesi kalabalık bir grup, İslam'a hakaret eden Cakarta Valisi Basuki Tjahaja Purnama'yı protesto etti.

04 Kasım 2016 Cuma 21:26A+A-

FPI üyeleri, başkent Cakarta'da İstiklal Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından gösteri düzenledi. Ellerinde pankartlar taşıyan ve slogan atan göstericiler, valilik binasına yürüdü.

Endonezya'nın diğer bölgelerinden de çok Gösteri için 20 bin polisin görevlendirildiği başkent Cakarta'da birçok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı.

Binlerce kişinin katıldığı gösteriye katılanlar, "Ahok" adıyla da tanınan Purnama'nın İslami'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasını talep etti.

Gösteri için 20 bin polisin görevlendirildiği başkent Cakarta'da birçok cadde ve sokak trafiğe kapatıldı.

Cakarta Emniyet Müdürlüğü, olası provokasyonların engellenmesi için yaklaşık 500 polisin FPI üyeleri gibi başlarına takke takıp omuzlarına da Müslümanlarca yaygın bir şekilde kullanılan şalları saracaklarını duyurmuştu.

Gösterilerin gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

FPI üyesi 5 bin kişi, iki hafta önce de benzeri bir gösteri düzenlemişti. FPI lideri Habib Riziek, Ahok'a cezai işlem uygulanmaması halinde gösterilerin daha da büyüyerek devam edeceğini söylemişti.

Ahok takma adıyla bilinen Cakarta Valisi Purnama, eylül ayı sonunda yaptığı bir konuşmasında Kur'an-ı Kerim ayetleriyle ilgili görüş açıklarken İslam'a hakaret ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti. 2014'te göreve gelen, Cakarta'nın ilk Çin asıllı ve 50 yıl aradan sonra ilk Hıristiyan valisi olan Purnama, "Bazı Müslüman gruplar, Kur'an-ı Kerim'den ayetlere atıfta bulunarak halktan beni seçmemelerini istiyor. Bu yaklaşım insanları aptal yerine koymak anlamına gelir." ifadesini kullanmıştı.

Devlet başkanı seçilmeden önce Cakarta valisi olan Widodo'nun yardımcılığını yapan ve 2017'deki yerel seçimlerde yeniden Cakarta valiliğine aday olduğunu açıklayan Purnama, yoğun eleştiriler üzerine Müslümanlardan özür dilemişti. (Yeni Akit)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT