1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ebu Hudayr'ı Yakarak Katledenlerin İkisi "Suçlu" Bulundu
Ebu Hudayr'ı Yakarak Katledenlerin İkisi "Suçlu" Bulundu

Ebu Hudayr'ı Yakarak Katledenlerin İkisi "Suçlu" Bulundu

İşgalci İsrail mahkemesi Filistinli Muhammed Ebu Hudayr’ın 2014'te yakılarak katledilmesiyle ilgili davadaki üç zanlıdan birini “sorumlu”, ikisini suçlu buldu.

30 Kasım 2015 Pazartesi 12:44A+A-

İsrail mahkemesi zanlıları Ebu Hudayr’ı kaçırmak, dövmek ve canlı canlı yakmaktan suçlu buldu. Olayın başlıca şüphelisi olan 31 yaşındaki Ultra Ortodoks Yosef Haim Ben-David bölge mahkemesi tarafından önce suçlu bulunmuştu ancak daha sonra “sorumlu” olarak nitelendirildi. Zira zanlının avukatı mahkemeye, müvekkilinin aklî dengesinin yerinde olmadığına dair savunma yaptı. Zanlı hakkındaki son karar 20 Aralık'ta verilecek.

Yargılanan 18 yaşından küçük diğer iki kişi ise suçlu bulundu. Zanlıların ne kadar ceza alacakları 13 Ocak'ta açıklanacak.

16 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr’ın yakılarak katledilmesi Kudüs’te, Batı Şeria ve İsrail’de son yılların en yoğun ve haftalarca süren çatışmalarına yol açmıştı.

Üç şüpheliden 31 yaşındaki Ultra Ortodoks ve ona yardım eden iki kişi olaydan birkaç gün sonra yakalanmıştı. Zanlılar İsrail Askerî İstihbarat birimine verdikleri ifadede suçlarını itiraf etmişlerdi. Cinayeti Batı Şeria’daki üç İsrailli gencin kaçırılıp öldürülmesine misilleme olarak yaptıklarını söylemişlerdi.

Al Jazeera

Etiketler :

HABERE YORUM KAT