1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Dr. Mevlit Yurtseven'in Suriye Çağrısı
Dr. Mevlit Yurtsevenin Suriye Çağrısı

Dr. Mevlit Yurtseven'in Suriye Çağrısı

Reyhanlı’ya giden Uluslararası Doktorlar Birliği başkanı Dr. Mevlit Yurtseven Suriyeli kardeşlerimize karşı sorumluluklarımızı hatırlattı.

09 Aralık 2012 Pazar 19:20A+A-

AID başkanı Dr. Mevlit Yurtseven Reyhanlı’ya yaptığı ziyaret konusunda şu açıklamalarda bulundu:

“Cuma günü yönetim kurulu üyemiz Kadir Gümüştaş ile beraber Adana üzerinden Reyhanlı ve Hatay’ı ziyaret ettik. Reyhanlı’da AİD gönüllüsü Ecz. İsmet Sanver ve İlçe sağlık Müdürü Dr. Mehmet Demir’le buluştuk. İHH merkezini ziyaret ettik. Suriyeli grupların misafirhanelerini ve kalanları ziyaret ettikten sonra Hatay İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr Ömer beyi ziyaret ederek yine Adana üzerinden geri döndük.

Şu anda Reyhanlıda 20.000 den fazla resmi kamplara kayıtlı olmayan Suriyeli misafir olduğu arkadaşlarımız tarafından iletildi. Maalesef bu kardeşlerimizi ziyaret etme fırsatımız olmadı. Ama Reyhanlılılar bu misafirler için ev sahipliklerini gayet güzel yapmaktadırlar ve ellerinden gelenin fazlasını yapmaktadırlar.

Misafirhanede kalan yaralıları ziyaret ettik. Şartlar oldukça kötü idi bu insanlar kendi imkanları ile tedavilerini devam ettirmektedirler. Gönüllü Suriyeli doktor ve diğer sağlık çalışanlarının katkılarıyla tedaviler yapılmaya çalışılmaktadır. Her türlü tıbbi yardım malzemesine ihtiyaçları vardır.

Reyhanlı’nın içinde kalanlar için şartlar daha ağırdır. Kış mevsimi nedeni ile ihtiyaçlar artmıştır. Her türlü yardıma ihtiyaç vardır. Bir çuval un 45 TL bir battaniye 17.5 TL dir. Ayrıca her türlü ev eşyası giyecek çocuk bezi ve kadın bağı ihtiyaçtır. Bu insanlar Allah’ın arzında emin bir belde aramak için hicret etmişler ve muhtaçtırlar. Bize düşen bu insanlığı kendimizden esirgemememiz ve Allah karşısında hesabımızı kolay kılmak için harekete geçmemizdir. Unutmayın ki ne yaparsak kendimiz için yapıyoruz. Rahatsız olalım ve etrafımızdaki insanları haberdar ederek rahatsız edelim. Rahat uyumayalım, rahat etmeyelim. Bulduğumuz ve topladığımız yardımları bizzat giderek elden teslim edelim. Amacımız iyilik değil hizmet etmek. Görelim sarılalım dertleşelim ve dertlenelim. İnsan hikayelerini dinleyelim. Unutmayın ki biz onlara onların bize olduğundan daha fazla muhtacız.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum