1. HABERLER

  2. HABER

  3. Diyarbakır’da Suriyeli Çocukların Okulu Oldu
Diyarbakır’da Suriyeli Çocukların Okulu Oldu

Diyarbakır’da Suriyeli Çocukların Okulu Oldu

Diyarbakır Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Özgür Eğitim-Sen'in desteğiyle Diyarbakır Merkez Bağlar İlçesinde Suriye Okulu açıldı.

27 Kasım 2014 Perşembe 00:31A+A-

Yaklaşık 500 öğrenciye hizmet verecek okul Bağlar Nesrin Ünügür Ortaokulunda öğleden sonraları hizmet verecek.  Okulda 30 Suriyeli öğretmen gönüllü olarak haftada 24 saat ders verecek.

Okul koordinatörü Tuncay Yerlikaya öncelikli olarak bir binaya kavuştukları için mutlu olduklarını ama asıl zorluğun bundan sonra başlayacağını ifade etti. Acil gereklilik arz eden kırtasiye yardımını İHH’dan karşıladıklarını söyleyen Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti. “Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Layıkıyla Ensar olmak adına özellikle Diyarbakır halkına büyük iş düşüyor. Duyarlı sivil toplum örgütleri okulu sahiplenmeli, katkı sunmak adına gerekli rolleri üstlenmeliler. Öncelikli olarak çocuklara kışlık giyim, okul ihtiyacı kapsamına giren eşyalar,  öğretmenlerin ücreti ve okul servisleri noktasında sıkıntılarımız var. Bu konularda yardım edecek kurum ve kişilere ihtiyacımız var. Yardımlarını bekliyoruz.”

Okul, Suriye müfredatına uygun dersler Arapça ve Kürtçe olmak üzere anadilde eğitim verecek. Ayrıca Türkçe derslerini vermek üzere Milli Eğitim Personeli öğretmenlerden destek alacak.

45923.jpg

45925.jpg

45926.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum