1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Diyarbakır'da 72 STK'dan Çözüm Süreci Açıklaması
Diyarbakır'da 72 STK'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Diyarbakır'da 72 STK'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Diyarbakır’da faaliyet gösteren ve Özgür-Der’in de desteklediği 72 kuruluştan oluşan Sivil İnisiyatif, çözüm süreciyle ilgili bir açıklama yaptı.

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:17A+A-

Sur ilçesinde bulunan tarihi Keçi Burcu’nda düzenlenen basın açıklamasına inisiyatif adına 72 STK temsilcisi katıldı. Grup adına basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş yaptı.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Memur Sen Ve Dicle Üniversitesi Öncülüğünde Başlatılan Ve Çok Sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun Destek Verdiği Sivil İnisiyatiften Basına Ve Kamuoyuna Duyuru

Ülkemizde yaklaşık 40 yıldır akan kardeş kanının durdurulmasına yönelik olarak başlatılan ve tüm halkımızın büyük destek verdiği Çözüm Süreci’ni baltalamaya yönelik son günlerde müessif olayların yaşandığına şahit olmaktayız. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarına ve bölgedeki dinamiklere yönelik tahrik edici girişimlere karşı halkımız derin endişe duymaktadır. Ayrıca son aylarda yaşanan yol kapatma eylemleri, adam kaçırma ve güvenlik güçlerine yönelik saldırılar çözüm sürecini sekteye uğratmaktadır. Bu olayların zamanlamasının da manidar olduğunu düşünmekteyiz.

Bizler, Sivil Toplum Kuruluşları, Kanaat Önderleri , İş Adamları ,Alimler ve Dicle Üniversitesi  olarak ülkemizin ve özellikle bölgemizin maddi ve manevi kalkınmasına da vesile olan Çözüm Süreci’ne sonuna kadar destek veriyor, başarıya ulaşması için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi ve aksi yöndeki hiçbir eylemi kabul etmeyeceğimizi tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Çözüm sürecini baltalamaya ve saptırmaya yönelik tüm faaliyetlerin karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Şiddeti bir hak aracı olarak gören, bölge halkının hassasiyetlerini göz ardı eden ve yıllardır halkın mağduriyetleri üzerinden nemalanan tüm organizasyonların karşısında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Süreç sekteye uğratılırsa en fazla zarar görenin masum bölge halkının olacağı bilincinden hareketle toplumu temsil eden tüm siyasilerin ve tüm Sivil Toplum Örgütlerinin sürece müdahil olup etkin rol alması gerektiğine de inanıyoruz.

Bölge halkının, her zaman olduğu gibi, burada da sağduyusunu koruyacağını ve kimden gelirse gelsin Çözüm Sürecini sekteye uğratacak hiçbir harekete pirim vermeyeceğine olan inancımız da sonsuzdur.

Bugün 1 Eylül,

Bugün, Barışı  dünyaya  hakim kılmak isteyen bütün insanların, Barışı, merhameti ve adaleti insanlığa hediye etmenin gayreti içerisinde olanların ses verme günüdür,

1 Eylül, insanlığın vicdanlara seslenme günüdür.

1 Eylül insanlığın diline, dinine ve ırkına bakmaksızın mazlumlara el verme günüdür.

1 Eylül insanlığın, dünyanın bütün zalimlerine birlikte direnme günüdür.

1 Eylül, çocuklarımıza, gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceğimizi, birlikte yol alabileceğimizi, zulmü ve zalimleri birlikte bitirebileceğimizi haykırma günüdür.

1 Eylül Dünya barış gününün başta bölgemiz olmak üzere Ülkemize ve tüm dünya halklarına kalıcı barış, Huzur, Güven ve emniyet getirmesine diliyoruz.

DESTEKLEYEN  KURULUŞLAR

5. Haremi Şerif Kanaat Önderleri, A.Geylani Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Azadi İnsiyatifi, Bayındır Memur SEN, Bem-Bir SEN, Bil-Der, Birlik Haber SEN, Büro Memur SEN, Can Suyu, Camii Derneği, Çermik Köprü Der,Çarıklı Derneği,Çınar Şefkat Der, Diyarbakır Değerlerini Yaşatma Derneği, Dem-Der,Dicle Fırat Grubu, Dicle Üniversitesi ,Din-Bir-Der, Demokratik Eğitimciler Sendikası, ,Darul Vefa,Din-Bir SEN, Diyanet SEN,Dicle Piran Der, Diyarbakır İnsani Yardım Derneği, Ergani Kardeş Der, Emekli Bir Sen,Eğitim-Bir SEN, Enerji-Bir SEN, Erdemliler Der, Ensar Vakfı, Fab Der, Günsek-Der ,Gönül Köprüsü, Gavsı Gaylani Cami Derneği, Haksiad, Hayat Der, Islah-Der, Islah Hareketi, İhvan Der,  İlim Der, Eğitim Bir SEN Dicle Üni Şb, İlmi-Der, İmam Hatip Yrd.ve Day. Derneği, İmam Hatipliler Der., İnsan ve Erdem Hareketi, İrşad Der, Kanaat Önderleri ,Köy-Der, Kardeş Der,Kültür Memur SEN,  Memur-Sen, Öğ-Der, Özgür-Der, Özgür Eğitim SEN, Sağlık SEN, Sağ-Der,Sek-Der, Şafak Der, Şefkat Der,  Selam Der,  Tesep,Toç Bir SEN, Ulaştırma Memur SEN, Mem. Toki Der. , Zeytin Dalı Barış Platformu, Genç Müsiad., Mazlum Der, Müsiad,Öz Sultan Şeyhmus-Der, Sultan-Şeyhmus-Der, Ufuk Der.

HABERE YORUM KAT