1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dışişleri Bakanlığından Yemen Açıklaması
Dışişleri Bakanlığından Yemen Açıklaması

Dışişleri Bakanlığından Yemen Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki askeri operasyonunu desteklediklerini bildirdi. Açıklamada, askeri harekatın Yemen'de meşru otoriteye katkı sağlayacağı belirtildi.

21 Kasım 2018 Çarşamba 12:05A+A-

Dışişleri, Yemen'de Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen askeri harekatı desteklediklerini bildirdi.

Açıklamada ayrıca Husi Hareketi milislerinin tek taraflı eylemlerini sürdürmesini ve meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin sığındığı geçici başkent ilan ettiği Aden'i ele geçirmek üzere askeri harekat başlatmasını şiddetle kınadıkları ifade edildi.

"HUSİ HAREKETİ'NİN ASKERİ HAREKAT BAŞLATMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Sabah gazetesinin aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

''Yemen'de varılan tüm anlaşmaların yanısıra, 2201 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararını da reddederek, Sana'dan ve Hükümet kurumlarından çekilmeyen Husi Hareketi milislerinin tek taraflı eylemlerini sürdürmesini ve meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin sığındığı ve geçici başkent ilan ettiği Aden'i ele geçirmek üzere askeri harekat başlatmasını şiddetle kınıyoruz. Bu gelişmeler sonucunda, 2011 yılında Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi çerçevesinde başlatılan siyasi geçiş süreci rayından çıkmış ve sürecin kazanımları tersine çevrilmiştir.

"HUSİLERE KARŞI BAŞLATILAN ASKERİ HAREKATI DESTEKLİYORUZ"

Bu durumun, Yemen halkının karşı karşıya olduğu vahim insani ve ekonomik sorunları derinleştireceği, terörist örgütlere istismar edebilecekleri bir zemin yarattığı ve uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe ciddi bir tehdit teşkil ettiği açıktır. Seçimle işbaşına gelmiş meşru Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinden oluşan bir koalisyon gücü tarafından Husilere karşı başlatılan ve ülkemize Suudi Arabistan tarafından önceden bilgisi verilen askeri harekatı destekliyor; bu harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Huti hareketini ve dış destekçilerini Yemen'de ve bölgede barış ve güvenliği tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT