1. HABERLER

  2. HABER

  3. Davutoğlu Cizre Olaylarını Değerlendirdi
Davutoğlu Cizre Olaylarını Değerlendirdi

Davutoğlu Cizre Olaylarını Değerlendirdi

Cizre’de çıkan olayları değerlendiren Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu’da kendi dışındaki tüm aktörleri yok sayan ve baskı uygulayan bir zihniyetin türediğini söyledi.

28 Aralık 2014 Pazar 16:40A+A-

Hatay'a gidişi öncesi Konya Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Cizre'ye şu veya bu şekilde sızmak ve orada huzursuzluk çıkararak, Suriye ve Irak’taki ateş çemberine Türkiye’yi de almak isteyen provokatörlere karşı her türlü tedbiri almaya kararlıyız.” dedi.

Olayların çıkış zamanlamasına da dikkat çeken Davutoğlu, “Çözüm sürecinde ne zaman olumlu bir seyir olsa mutlaka bir provokasyonla karşılaşıyoruz. Ekim başında son derece olumlu bir hava varken 6-7 Ekim olayları cereyan etti. Son 2 haftadır da yine çözüm süreci bağlamında olumlu, psikolojik bir atmosfer oluşmuşken böylesine bir provokasyonla tekrar dikkatleri çatışma ortamına çekmek isteyen çevreler var.” ifadelerini kullandı.

Cizre'deki olayları İçişleri Bakanı Efkan Ala değerlendirdiklerini ve sürekli takip ettiklerini dile getiren Davutoğlu, "Etrafımızdaki ateş çemberini bahane edip, Türkiye’nin özellikle sınır ilçelerinde bir şekilde şiddete başvurarak dışarıdaki huzursuzluğu ve çatışmayı içeri taşımak isteyenlere kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir." dedi.

Doğu ve Güneydoğu’da kendi dışındaki tüm aktörleri yok sayan ve baskı uygulayan bir zihniyetin türediğini belirten Başbakan Davutoğlu, "Belli ilçelerde oranın eşrafından veya esnaflarından, oranın köklü ailelerinden kişileri oradan çıkararak ya da başka yöntemlerle, farklı siyasi görüş, düşünceye sahip olanlara baskı uygulayarak, tekelci, tek tipçi bir anlayışı yaygınlaştırmak isteyenlere karşı, bütün toplumun duyarlı ve çoğulcu yapının demokrasinin bir parçası olduğunu idrak ederek davranması lazım" değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, “Cizre'deki farklı görüşlerinden dolayı kimse baskı altında tutulamaz.” dedi.

Vatandaşlara olaylara karşı sağduyu davranmaları çağrısında bulunan Davutoğlu, "Farklı siyasi görüşlere sahip kişilerin, grupların çatışma ortamının içine sürüklenmemeleri önem taşıyor. Dün yine olayı daha da fazla tırmandırmak isteyen bazı provokatif unsurların Cizre’ye sızma çabalarına karşı da çok etkin tedbirler alınmış, bu provokatörler hem yakalanmış, bazıları da bu süreç içinde kontrol altına alınmışlardır. Bunlar da bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu açık şekilde göstermektedir. Olay bütün detayıyla incelenecek ve bu tür provokatif sızma faaliyetlerine karşı da alınması gereken her türlü tedbir alınacaktır" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum