1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Cemaat-i İslami: Enver Sedat Suikastı Hataydı!
Cemaat-i İslami: Enver Sedat Suikastı Hataydı!

Cemaat-i İslami: Enver Sedat Suikastı Hataydı!

Cemaat-i İslami hareketinin üst düzey liderleri, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.

11 Ekim 2011 Salı 13:31A+A-

Mısır merkezli Cemaat-i İslami, Enver Sedat suikastının hata olduğunu belirtti. Dünya Bülteni'nin El Arabiya'dan alıntıladığı habere göre, Cemaat-i İslami tarafından, 1981 senesinde Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat'a düzenlenen saldırı sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Hareketin üst düzey liderlerinden olan ve Sedat suikastine karışan Dr. Nacih İbrahim, Enver Sedat'a düzenlenen suikastin bir hata olduğunu açıkladı.

Açıklamasında İbrahim, 1981 senesinde askerî geçit töreninde Mısır Devlet başkanı Enver Sedat'a düzenlenen suikastin hata olduğunu dile getirirken; yapılan bu açıklama, Enver Sedat'ın kızı tarafından memnuniyetle karşılandı. Sedat'ın kızı babasına suikast düzenleyen kişilerin hatalarını kabul etmelerini şaşırtıcı olduğunu ve bizzat kendilerinden duyduğuna şaşırdığını ifade etti.

"SEDAT, MÜBAREK'TEN DAHA MERHAMETLİ"

Suikaste karışan diğer isimlerden olan ve Askerî Konsey tarafından serbest bırakılan Abbud ez Zümer de Sedat'ın Mübarek'ten daha merhametli olduğunu dile getirdi ve sözlerine "Mübarek'in iş başına geleceğini bilseydik, Sedat'a suikast düzenlemezdik. Sedat Mübarek'ten çok daha merhamet sahibi bir cumhurbaşkanıydı" açıklamasını yaptı.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat, İsrail ile Camp David Barış Antlaşması imzalamasının ardından, Arap ülkeleri ve İslami cemaatler tarafından şiddetle eleştirilmiş ve hain ilan edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum