1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Celal Talabani: İdam Kararı Esef Verici
Celal Talabani: İdam Kararı Esef Verici

Celal Talabani: İdam Kararı Esef Verici

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, idam kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

10 Eylül 2012 Pazartesi 20:42A+A-

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi hakkında verilen idam kararının ulusal uzlaşıyı zora sokabileceğini söyledi.

Talabani, bugün yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin meselelerine herkesçe kabul edilebilecek bir çözüm bulmak için uğraştığını, bu meselelerden birisinin de Haşimi meselesi olduğunu belirterek, çözüm arayışını sürdürdüğü bu dönemde Haşimi hakkında idam kararı verilmesinin esef verici olduğunu dile getirdi.

Haşimi'nin halen resmi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğuna dikkati çeken Talabani, "Haşimi hakkında idam kararının verilmesini esefle karşılıyorum. Haşimi, halen resmi olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısıdır. Bu karar, ulusal uzlaşının gerçekleştirilmesinde olumlu rol oynamayacak aksine sarfedilen çabayı karmaşık hale getirecek ve zora sokacaktır" dedi.

Görüş beyan ederek yargıya ve yargı kararına müdahale etme gibi bir niyetinin olmadığını belirten Talabani, "Ortaya koyduğum bu görüş, sadece ülkemizde birlikte yaşama ve müsamahakar ruhu güçlendirmek isteyen ve halkımızın istikrar, büyüme ve refah yönündeki beklentilerinin önüne herhangi bir engelin çıkmasından endişe eden bir Cumhurbaşkanının emel ve çabalarını yansıtıyor" dedi. (TRT Haber)

HABERE YORUM KAT