1. HABERLER

  2. HABER

  3. Büyükanıt ve Başbuğ Bugün Hakim Karşısında
Büyükanıt ve Başbuğ Bugün Hakim Karşısında

Büyükanıt ve Başbuğ Bugün Hakim Karşısında

İki eski Genelkurmay başkanıyla Jandarma Genel Komutanı, bugün hakim karşısına çıkacak.

02 Mart 2012 Cuma 05:37A+A-

‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, emekli Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, emekli korgeneral Köksal Karabay ve Tuğgeneral Levent Gözkaya bugün Silivri Cezaevi’nde Balyoz davasına bakan mahkemeye ifade verecek.

Balyoz davasına bakan İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Genelkurmay başkanları Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ ile Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu’nun tanık olarak dinlenmesine karar vermişti. Mahkemenin duruşmada hazır olmalarına ilişkin düzenlediği müzekkere, halen görevde olan tek isim Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İlker Başbuğ’a sorunsuz şekilde iletilirken, Büyükanıt’ın emekli olması sebebiyle İstanbul Merkez Komutanlığı devre dışı kalmıştı. Davaya bakan mahkeme İstanbul Emniyeti’ne yazı yazarak Büyükanıt’ın ikamet adresinin belirlenmesini, belirtilen günde mahkemede hazır edilmesini istedi. Alınan bilgiye göre Jandarma Adli Müşavirliği’nin tebligata olumlu yanıt verdiği, Kalyoncu’nun bugün sabah Silivri’de hazır bulunacağı ifade edildi.

Mahkeme heyeti, Kalyoncu, Büyükanıt ve Karabay’ı 5-7 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Komutanlığı’nca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Bakanlığı sonuç raporunda imzaları bulunması, Başbuğ ve Gözkaya’yı da Ocak 2003’te mesaj formunda imzaları olmaları nedeniyle tanık olarak duruşmaya çağırmıştı.

Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT