1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bulgaristan Müslümanları: "Câmîme Dokunma!"
Bulgaristan Müslümanları: "Câmîme Dokunma!"

Bulgaristan Müslümanları: "Câmîme Dokunma!"

Bulgaristan'ın Karlova şehrinde tarihî câmînin müzeye çevrilmek istenmesi Müslümanlar tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 17:50A+A-

Bulgaristan'ın Filibe iline bağlı Karlova ilçesinde tarihî câmînin müzeye çevrilmek istenmesi müslümanların tepkisine neden oldu.

Karlova'da dün bir araya gelerek yürüyüş düzenleyen Bulgaristanlı Müslümanlar: “Câmîlere Karşı Nefrete Son Verin!”, “Kimse Câmîlerimizi Yok Edemez!” pankartlarıyla protesto gösterisi yaptı.

“Bu, Câmîlerin Müzeye Çevrilmesi Girişiminin İlki Değil”

Protesto yürüyüşüne Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı ve yardımcılarının yanı sıra Güney Bulgaristan'dan bölge müftüleri de katıldı.

Başmüftü Hacı: “Bu gösteri Filibe Bölge Müftülüğü tarafından organize edilmiştir ve biz de destekte bulunmak için bugün buraya geldik. Avrupa Birliği üyesi olan Bulgaristan vatandaşları olarak biz müslümanlar barış, huzur ve anlayış içinde yaşamak istiyoruz. Müslüman topluluğu, Karlova Belediyesi'nin Kurşun Câmîi’ni müzeye çevrilmesi girişimine karşıdır. Şu anda câmînin aktif olmaması, hiçbir zaman da olmayacağı anlamına gelmez." diye konuştu. Başmüftü, yerel yönetimin câmîleri müzeye çevrilmesi girişiminin ilk olmadığını belirtti.

Câmînin Tekrar İbadete Açılması İçin Mücadele Veriliyor

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov da eylemde bir deklarasyon okudu. Deklarasyonda, İslamofobi çizgisinde siyaset yürüten yerel yönetimin câmî bölgesinde arkeolojik kazılar yaparak ayrımcı tavırları ile bölge Müslümanlarını sürekli provoke ettiği belirtildi.

Ahmedov: "Elimizde 1920 yılından kalma tapu var. Mahkeme yolu ile davamızı sürdürüyoruz. Câmîmizin yeniden ibadete açılması için gerekli mücadeleyi vermeye kararlıyız." dedi.

Irkçı Tacizler

Bu arada İslâm karşıtı bazı Bulgarlar, geniş güvenlik önlemlerine rağmen gösteriye katılanlara hakaret ederek, sözlü saldırıda bulundu.

HABERE YORUM KAT