1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bakanlık '19 Mayıs Kararı'nda Israrlı!
Bakanlık 19 Mayıs Kararında Israrlı!

Bakanlık '19 Mayıs Kararı'nda Israrlı!

Danıştay'ın kararına rağmen Dinçer, 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili bakanlığın yönetmeliğini uygulayacaklarını açıkladı.

02 Mayıs 2012 Çarşamba 12:58A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs kutlamalarıyla ilgili olarak bakanlığın aldığı yönetmeliği uygulayacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Danıştay, genelgenin yürütmesini durdurma kararı almıştı.

MEB, “19 Mayıs Atatürk’ün Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adlı stadyumlarda yapılan kutlamaları Ankara haricinde tüm okullardan kaldırmıştı. Ancak Danıştay, bu kararın uygulanmasını 12 Eylül döneminde çıkartılan bir yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle durdurmuştu.

MEB KENDİ KARARINI UYGULAYACAK

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs kutlamalarının nasıl olacağı ile ilgili, "Milli Eğitim Bakanlığı kendi kararını uygulayacak. Hukuka saygılıyız. Hukukun gereği ne ise yapacağız." dedi.

Ömer Dinçer, Okul Sütü Projesi töreninin ardından gündemdeki konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. 19 Mayıs'ın nasıl kutlanacağına ilişkin bir soru üzerine Bakan Dinçer, "Yürütmesi durdurulan genelge, 'yönetmeliğe uyun' diye çıkartılmış bir genelgeydi. Danıştay'ın verdiği kararda da genelgenin bir üst hukuk normu olan yönetmeliği atıf yapılmaktadır. Zaten hukuk garabeti dediğim şey de bu oldu. Normal şartlarda yönetmeliğe uymaya dair bir genelge çıkarmışken, bizim genelgemizin yürütmesini durdurmak yine yönetmeliği uygulamaktan başka sonuç doğurmuyor. Bu açıdan bakıldığında biz mevcut yönetmelik ne ise onu uygulayacağız." dedi.

Mevcut yönetmeliğin statlarda kutlama yapmayı öngörmediğini kaydeden Dinçer, şöyle devam etti: "Mevcut yönetmelik statlarda her yıl gösteri yapmayı ve 19 Mayıs kutlamalarını resmigeçit törenleri ile düzenlemeyi öngörmüyordu. Biz 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim ile ilgili bütün kutlama şekillerini gözden geçiren ve yeniden düzenleyen bir yönetmelik taslağını hazırladık. Çok yakında yayınlayacağız. Ve o yönetmeliğin gereğini uygulamaya başlayacağız."

 

HABERE YORUM KAT