1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Asaib Ehlil Hak'tan Türkiye’ye: Telafer'e Girmemizi Engelleyemezsiniz!
Asaib Ehlil Hak'tan Türkiye’ye: Telafer'e Girmemizi Engelleyemezsiniz!

Asaib Ehlil Hak'tan Türkiye’ye: Telafer'e Girmemizi Engelleyemezsiniz!

Şii milis gücü Heşdi Şabi’ye bağlı Asaib Ehlil Hak Hareketi, Türkiye'nin Heşdı Şabi'nin Telafer'e girmesi konusundaki tutumunun kendilerini engellemediğini duyurdu.

21 Kasım 2016 Pazartesi 12:04A+A-

Skypressiq sitesine bugün konuşan Asaib Ehlil Hak Hareketi Askeri Sözcüsü Cevad El Tıybavi, “Türkiye'nin Irak Başbakan Haydar Abadi’ye Heşdi Şabi'nin Telafer'e girmemesi uyarısına Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi terörü destekleyen ülkeler destek vermiştir. Biz de her türlü dış müdahaleyi reddediyoruz” dedi.

Rudaw’ın aktardığına göre, bölgedeki Heşdi Şabi güçlerinin kente girmek için komut beklediğini dile getiren Cevad El Tıybavi, konuşmasına şunları ekledi:

 “Tüm ilçe insanları Telafer'in kurtarılmasını bekliyor. Irak topraklarının kurtarılması için dış müdahaleler de kabul edilemez.”

Tıybavi, “Telafar bir Irak kentidir. Bu kenti ancak kendi evlatları kurtarmalı. Türkiye ve hiçbir dış etkenlerin iç işlerimize müdahale etmesini kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Heşdi Şabi'ye bağlı bazı gruplar, Musul'un batısındaki Telafer kasabasını almak için 29 Ekim’de operasyon başlatmıştı.

Heşdi Şabi sözcülerinden Ahmed El-Asadi, "Operasyon Musul ve Rakka arasındaki ikmal hattını kesmeyi, Musul kuşatmasını daraltmayı ve Telafer'i özgürleştirmeyi hedefliyor" demişti.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum