1. HABERLER

  2. HABER

  3. Akşener Savcıya 28 Şubat ve BÇG’yi Anlattı
Akşener Savcıya 28 Şubat ve BÇG’yi Anlattı

Akşener Savcıya 28 Şubat ve BÇG’yi Anlattı

Tanık olarak dinlenen dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener çıkışta BÇG'yle ilgili bazı bilgileri savcıyla paylaştığını söyledi.

08 Mayıs 2012 Salı 00:21A+A-

ÖZEL yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında dönemin İçişleri Bakanı, şimdinin TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in bilgisine başvuruldu. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin daveti üzerine Ankara Adalet Sarayı’na gelen Akşener, önce Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen ile görüştü.

Akşener, daha sonra yaklaşık 2,5 saat Mustafa Bilgili’nin 28 Şubat sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Sayın savcı, Batı Çalışma Grubu’na yönelik bazı bilgiler sordu, ben de bu bilgileri kendisiyle paylaştım bu kadar’’ dedi. Akşener, daha sonra Ankara Adliyesi’nden ayrıldı.

‘Yağlı kazık’ tehdidi de soruldu

28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanı olan ve 28 Şubatçılar’ın isteklerine karşı çıktığı bilinen Meral Akşener, dönemin kuvvetli bir generali tarafından “Yağlı kazığa oturtulmakla” tehdit edilmişti.

Akşener’e bu tehdidi yapan paşanın isminin de sorulduğu öğrenildi.

Akşener’in tehdit edilmesine neden olan olay ise Genelkurmay’ın hakim ve savcılardan sonra valilere de brifing verme girişimine izin vermemesiydi. Akşener tehdidin nedenini şöyle anlatmıştı; “Yargı mensuplarına verilen bu brifingin ardından valilere yönelik de brifing hazırlığı yapılıyordu. Ben de valileri topladım ve ‘Bu brifinge hangi vali katılırsa, o valiyi görevden alırım.’ dedim. Bunu yapabileceğimi biliyorlardı. Bu yüzden kimse davete sıcak bakmadı, böyle bir brifing de olmadı. Demokrasi dışı taleplere direndiğim için çirkin bir tehdit, üst düzey bir komutan tarafından, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı vasıtasıyla gönderildi. Bu şahsın adını eşinin ve çocuklarının kamuoyunda mahcup olmaması için açıklamıyorum.”

Haber: MUSTAFATÜRK / STAR 

HABERE YORUM KAT