1. HABERLER

  2. HABER

  3. AK Parti Adaylarının Otobüsüne Saldırı
AK Parti Adaylarının Otobüsüne Saldırı

AK Parti Adaylarının Otobüsüne Saldırı

Van'da AK Parti'nin milletvekili adaylarının bulunduğu otobüse, yumurta ve taş atıldı.

19 Nisan 2015 Pazar 02:13A+A-

AK Parti İl Başkanlığı önünde düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısına katılmak üzere Ankara'dan Van'a gelen adaylar Ferit Melen Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Konvoy halinde parti otobüsüyle şehir merkezine gelen adaylar, Kazım Karabekir Caddesi'nde bir grubun yumurta ve taşlı saldırısına uğradı.

Otobüs camlarının taşlarla kırıldığı olayda, yaralanan olmadı.

Daha sonra il başkanlığı önündeki tanıtım mitinginde konuşan, AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk, her seçim döneminde yaşanan saldırıların bu dönemde de başlatıldığını söyledi. HDP'yi hedef aldı; "Allah aşkına biz bu insanlarla nasıl götüreceğiz bu işi. Bu mu insanlık, bu mu demokrasi. Kurdukları her partinin başına 'demokrasi', parti ismi içerisine mutlaka 'barış' getirecekler, sonra da bunları yapacaklar. Bunların barışıyla problemi var." dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın HDP'li olduğunu hatırtalan Kayatürk, "Buradaki insanlar, iş yerlerine molotof kokteylleriyle saldırılsın, camları kırılsın diye sizi seçmedi. İnsanlar burada hizmet için sizi seçti. Birilerinin artık çıkıp bu HDP'ye bir şey söylemesi lazım. Bu nedir Allah aşkına. Daha bugün bismillah dedik, camlarımız kırıldı. Allah'ın izniyle 8 Haziran'da halk cevabını fazlasıyla verecektir." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT